Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ


        29/10/2012
Η εταιρία TOYOTA αναφέρεται στα επιστημονικά εγχειρίδια για τη διοίκηση, ως η καλύτερα οργανωμένη επιχείρηση στον κόσμο. Οι διοικούντες την ΕΡΤ φαίνεται ότι επιδιώκουν να αναφέρεται η ΕΡΤ ως η χειρότερη. Σχεδόν όλοι οι υψηλά ιστάμενοι στο διοικητικό δέντρο της, κάνουν ότι τους γουστάρει ανάλογα με το πόσο περνάει ο λόγος τους, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την απραξία τους και την ανοχή τους, όταν η περιουσία της ΕΡΤ (Κατεχάκη) εκχωρείται; Όταν δεν κάνουν καμία ενέργεια ακύρωσης της απόφασης για την αφαίρεση 75 εκ. ευρώ του ανταποδοτικού τέλους;

Επίσης, το γεγονός ότι 15 άτομα συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από αστυνομικούς. Τα βασανιστήρια πιστοποιήθηκαν από ιατροδικαστική εξέταση και στο θέμα έκανε αναφορά η Αγγλική εφημερίδα Guardian, που ο κος Δένδιας σκεφτόταν να μηνύσει, αλλά τελικά δεν το έκανε. Τα σχόλια: Ο κος Δένδιας προφανώς σκέφτηκε ότι δεν τον συμφέρει να πάρει έκταση το θέμα και δεν προχώρησε στη μήνυση.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα θα έμενε στα λιμά, αν οι δημοσιογράφοι Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη δεν το έφερναν στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”, κάνοντας και σχόλια του τύπου: Θα παραιτηθεί τώρα; (ο Δένδιας). Και τώρα τι θα γίνει; Θα ζητήσει συγγνώμη; (ο Δένδιας)”.

Μετά από αυτό ο ΓΔΕΕ κος Α. Λιάτσος, αποφάσισε να κλαδέψει τους καλούς δημοσιογράφους, επειδή – λέει – προέβησαν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού κου Δένδια. Αν και είδαμε την εκπομπή (και την ξαναείδαμε), εκτός από “κοντοχωριανός” και “σοβαρός”, άλλος χαρακτηρισμός δεν υπήρχε στα λεγόμενα των δύο δημοσιογράφων. Άρα ο κος γενικός στερείται γνώσεων βασικών στοιχείων της Ελληνικής γλώσσας, που ως δημοσιογράφος όφειλε  να γνώριζε.

Το ερώτημα είναι: Ο κος Λιάτσος ενήργησε αυτοβούλως, ή πραγματοποίησε άνωθεν εντολή; Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μήνυμα που απορρέει από την ενέργεια του κου γενικού, είναι “βουλώστε το γιατί θα σας πάρει ο διάολος τη μάνα και τον πατέρα”.

Είναι εμφανές ότι το μόνο για το οποίο κόπτονται η διοίκηση και οι εντολείς της, είναι να μη ξεμυτάει κανένας και να μη τολμάει να λέει το παραμικρό για την κυβέρνηση και τους ανθρώπους της. Δηλαδή μιλάμε για λογοκρισία του χειρίστου είδους, που ξυπνάει μνήμες από άλλες εποχές, που μας φέρνουν ανατριχίλες. Τι ήθελε λοιπόν ο κος Λιάτσος; Προφανώς να μη βγάλουν τσιμουδιά οι δημοσιογράφοι για το γεγονός των βασανισμών και για την άμεση εμπλοκή του υπουργού κου Δένδια σε αυτούς, ως άμεσα υπεύθυνου του υπουργείου, στο οποίο ανήκουν αυτοί που βασάνισαν τους 15 ανθρώπους.

Μιλάμε λοιπόν για αθλιότητα πρώτου μεγέθους, που ως στόχο έχει τη συγκάλυψη όσων άστοχων και – γιατί όχι – εγκληματικών ενεργειών των φορέων της όποιας εξουσία του κράτους (Εκτελεστικής, Δικαστικής ή Νομοθετικής), που στοχεύει ευθέως στην αποβλάκωση του λαού και στην μετατροπή του σε μερμηγκάκια, που ο σοφός μέρμηγκας τα παίρνει από το χέρι και τα καθοδηγεί, όπως αυτός θέλει.

Θυμηθείτε όμως κύριοι της Κυβέρνησης και της διοίκησης την κατάληξη του μέρμηγκα στο αξέχαστο τραγούδι του επίσης αξέχαστου Μάνου Λοΐζου …

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το κύρος της ΕΡΤ, την αξιοπιστία της και την περιουσία της, με οποιοδήποτε κόστος. Προχωράμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας 06:00 με 08:00 αύριο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την «καρατόμηση» των δύο συναδέλφων και τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες στο Δ.Σ. που θα γίνει στις 12:00, 30/10/2012 ημέρα Τρίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου