Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ζαλάδες και δραμαμίνες...Αφού διαβάσει κάποιος την ανακοίνωση της οργάνωσης δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ (ναι αυτής που συνεδρίαζε το καλοκαίρι χωρίς να καλεί όλα τα μέλη της*) και ακολούθως και την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ μπορεί εύκολα να δει ότι η ΠΟΕΣΥ προτρέπει τις Ενώσεις να πάρουν σχετικές αποφάσεις. Ίσως γι αυτό κάποιοι επέλεξαν στην ΕΣΗΕΑ τη μέθοδο της κοπάνας για να μην βρεθούν στη δύσκολη θέση να ψηφίσουν, έστω και μια μικρή στάση εργασίας, που αυτομάτως ακυρώνει την όποια πρόταση για μποϋκοτάζ. Αλλά είπαμε κατά τον κ. Ψαριανό κατά της Μέρκελ διαδηλώνουν μόνο οι βολεμένοι. Όσο για το δικαίωμα στην ενημέρωση, πράγματι είναι το ζητούμενο, γιατί δεν γίνεται ενημέρωση αλλά μνημονιακή προπαγάνδα κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας που επικαλούνται οι συντάκτες της ανακοίνωσης που ανήκουν στο μνημονιακό στρατόπεδο. Δεύτερον, δεν ψήφισε η πλειοψηφία του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ το ψήφισμα, αλλά ήταν ομόφωνο και μάλιστα και από πρόσωπα που μόνο σαν υποστηρικτές του Στάλιν και του Μαό δεν καταγράφονται. Αλλά αυτά έχει η στράτευση στο μνημονιακό μπλοκ, όταν ο κόσμος ξεσηκώνεται, δημιουργεί ζαλάδες….
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πλειοψηφία του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και φυσικά την ανάγκη των Ελλήνων πολιτών για ενημέρωση σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, προχώρησε σε επίδειξη άκρατου αριστερισμού με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανάμεσα στα άλλα παραληρηματικά ζητά: «Καλούμε τις Ενώσεις, να ανταποκριθούν στο λαϊκό αίσθημα και να παροτρύνουν τους δημοσιογράφους, να  απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας».
Ουσιαστικά ζητά από τους δημοσιογράφους να μην κάνουν τη δουλειά τους, να μην καλύψουν την επίσκεψη ενός ξένου αξιωματούχου επειδή κάποιοι συνδικαλιστές διαφωνούν ιδεολογικοπολιτικά. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους συνδικαλιστές ότι ακόμα και στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν ή της Κίνα του Μάο (που τόσο θαυμάζουν...) οι δημοσιογράφοι κάλυπταν τις επισκέψεις ξένων επισήμων σε Μόσχα και Πεκίνο. 
Ευτυχώς το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν εισάκουσαν (πως θα μπορούσαν άραγε;) το αριστεριστικό παραλήρημα του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και οι δημοσιογράφοι θα βρεθούν αύριο εκεί που είναι η θέση τους. Στο μάχιμο ρεπορτάζ. Εξάλλου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας (αρκετοί εκ των οποίων είναι άδικα στοχοποιημένοι από την ανακοίνωση των υπερεπαναστατών), οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, θα καλύψουν την επίσκεψη της κ. Μέρκελ και θα μεταφέρουν στους Έλληνες πολίτες όλες τις πληροφορίες.

Υ.Γ. Για τους «υπερεπαναστάτες» του ΓΣ της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζουμε από το πρώτο άρθρο από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ: «Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου