Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς απόφαση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για Μέρκελ





Φαίνεται πως για ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, η επίσκεψη Μέρκελ, δεν είναι μείζον ζήτημα για να παραβρεθούν στη συνεδρίαση και να συζητήσουν την πρόταση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, για τετράωρη στάση εργασίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η Μέρκελ είναι η κατ'εξοχήν Ευρωπαία ηγέτης που "ηγείται" της επίθεσης κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και των μέτρων εξοντωτικής λιτότητας κατά των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ δεν υπήρξε απαρτία, αφού έλειπαν έξι (Νικολόπουλος, Νταουντάκη, Ράμμος, Διόγος, Τσαλαπάτης και Γκίκα) από τα 11 μέλη, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατό τελικά να ληφθεί απόφαση για συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας της ΓΣΕΕ.

Για μία ακόμη φορά αναντίστοιχοι με το κοινό αίσθημα οι δημοσιογράφοι;


Υ.Γ. στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ σε όσους ήθελαν 24ωρη απεργία και μποϋκοτάζ στις δηλώσεις της Μέρκελ, απαντήθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για τα εξώδικα και πως η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ κινούνται πάνω στην απόφαση της ΓΣΕΕ για στάση εργασίας. Για το λόγο αυτό έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους των παραπάνω οργανώσεων.

ανταπόκριση από ΔΣ ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης
ανταπόκριση από γ.σ ΠΟΕΣΥ Νάσος Μπράτσος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου