Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12‐12‐2012,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή, 10‐12‐2012
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ, αποφάσισαν να κηρύξουν 5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12‐12‐2012, ώρες 10:00 – 15:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και για την εκχώρηση των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη (ΕΤ1).
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.
Οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της Κυβέρνησης ενάντια στην ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σ’ αυτήν δεν θα περάσουν.
Η στοχοποίηση της ΕΡΤ εδώ και τρία χρόνια δεν έχει τελειωμό. Οι σημερινοί κρατούντες και χθεσινοί υποστηρικτές νίπτουν τας χείρας τους.
Η κατάργηση της εσωτερικής παραγωγής και το πολλαπλάσιο κόστος που θα χρειαστεί για να αντικαταστήσει τις λειτουργίες που σήμερα σταματούν στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη θα κληθεί να τις πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μαζί με όλα τα άλλα δεινά που έχουν επιφυλάξει γι’ αυτόν.
Ζητάμε άμεσα και επιτακτικά λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων που αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι έρμαια παράδοξων αποφάσεων που τους οδηγούν στην ανεργία και την ΕΡΤ να χάνει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο που πάνω απ’ όλα είναι απαραίτητο και χρήσιμο.
Ζητάμε την αύξηση κι όχι τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος (ΕΡΤ3, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ) γιατί έτσι συρρικνώνεται και απαξιώνεται συνολικά η ΕΡΤ.
Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ότι η ΕΡΤ είναι συνταγματική υποχρέωση αλλά και δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες, καλεί να συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας και επίσης στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 13:00 στο χώρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

1 σχόλιο:

  1. Ανάγκη κινητοποίησης για την Κατεχάκη


    Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/12/2012
    Με συνοπτικές διαδικασίες προ δύο εβδομάδων εγκρίθηκε η παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπ. Δημόσιας Τάξης. Η παραχώρηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από... γενική συνέλευση του μοναδικού μετόχου της ΕΡΤ, του Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπ. Οικονομικών.
    Ο Γ. Στουρνάρας (μέτοχος 100%) συνεδρίασε με τον... εαυτό του, παρουσία και του Σίμου Κεδίκογλου, και αποφάσισε στις 19 Νοεμβρίου ότι εκχωρεί το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, Αρχής προσφύγων κ.ά. Εκχωρεί δηλαδή κτήριο τηλεόρασης, κτήριο πολλαπλών χρήσεων, κτίριο κινηματογραφίας, μηχανοστάσιο, υπόστεγα κ.λπ.
    Η απόφαση αυτή σημαίνει όχι μόνο ότι ξηλώνονται δύο από τα τέσσερα studio της ΕΡΤ, αλλά, όπως επισημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΡΤ, ότι καταργείται ο κεντρικός έλεγχος (master control), που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να μεταδίδονται από την Κατεχάκη ζωντανές εκπομπές (όπως π.χ. μεταδίδεται το Μένουμε Ελλάδα) αλλά μόνο μαγνητοσκοπημένες.
    Το πρόβλημα στην ΕΡΤ σκέφτονται να λύσουν με τη μόνιμη τοποθέτηση βαν -εκτός παραγωγής ένα βαν λοιπόν- το οποίο θα παίρνει το σήμα, θα το στέλνει στον Υμηττό, από εκεί θα πηγαίνει στην Αγ. Παρασκευή και από εκεί θα εκπέμπεται... Νοικοκυρεμένα πράματα δηλαδή.
    Ήδη, δύο νέες, μάλιστα καθημερινές εκπομπές, που ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα, βρίσκονται πλέον μετέωρες: η μία με τον Χρ. Φερεντίνο και Δ. Αναγνωστοπούλου, καθημερινά 16.00 - 18.00, και η πολυαναμενόμενη των Α. Σαλαγκούδη, Γ. Δάρρα και Η. Μαμαλάκη, κάθε μέρα 18.00 ως 21.00.
    Η ΠΟΣΠΕΡΤ αντέδρασε με μια σκληρή ανακοίνωση και με την κήρυξη στάσεων εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ σιωπούν. Με ανακοίνωσή της η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων" προτείνει στα σωματεία απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της Κατεχάκη. Θα αντιδράσει κανείς;
    Α.Γ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή