Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

mail της εκπροσώπου στο Μεικτο Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Βασιλείας Ζερβού προς τους συναδέλφους

Μετά από ένα χρόνο πραγματοποιήσαμε σήμερα για δεύτερη φορά ραδιοφωνική συνέλευση.
Από κάποιους επιχειρήθηκε και πάλι να θεωρηθεί ως διασπαστική κίνηση. Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που και πέρσι με αποκάλεσαν εργοδοτική.

Θα τους απαντήσω ότι το «αυτί μου δεν θα ιδρώσει» ούτε αυτή την φορά όπως θα τους θυμίσω ότι είναι ή ίδιοι άνθρωποι που ενώ υπέγραφαν πέρσι την ανανέωση της σύμβασή τους, κουνούσαν το μαντήλι στους άλλους συναδέλφους μας που έχασαν την δουλειά τους. Τότε εμείς στο ραδιόφωνο ήμασταν αυτοί που καταγγείλαμε και τις τακτικές και τους τρόπους επιλογών. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά πόσοι συμβασιούχοι είναι στο ραδιόφωνο και πόσοι στην τηλεόραση;

Οι μόνοι που μπορούν να με κρίνουν και να μιλούν για μένα είναι αυτοί που τους εκπροσωπώ.

Όσοι έχουν σκοπιμότητες αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν θα αποκρύψω σε καμιά περίπτωση την αλήθεια για όλα όσα συμβαίνουν και τα οποία μπορώ να αντιλαμβάνομαι.

Σ’ αυτό θα είμαι κάθετη.

Και επειδή δεν κρυβόμαστε εμείς ραδιόφωνο, η Συνέλευση μας δεν ήταν μυστική αλλά αναγκαία , γι αυτό και θα σας ενημερώσω και για τους λόγους που την πραγματοποιήσαμε.

1.Διαφωνούμε με την εξορθολογιστική στάση της ΕΣΗΕΑ , η οποία πήρε απόφαση να κάνει γενική συνέλευση την περασμένη Δευτέρα , αρχικά άλλη ώρα από την προτεινόμενη των εκπροσώπων, και στην συνέχεια να επαναλάβει απροειδοποίητα άλλη Γενική Συνέλευση για την οποία δεν είχε ενημερωθεί και πάλι η εκπρόσωπός μας αλλά ούτε την είχε ζητήσει από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αντίθετα το ρόλο αυτό τον ανέλαβε άτυπα να τον παίξει ο κ. Γ Παπαζαχαρίου ο οποίος δεν είχε καμία αρμοδιότητα ούτε ήταν και εξουσιοδοτημένος για κάτι τέτοιο.

Η συνέλευσή μας λοιπόν σήμερα καταδικάζει αυτές τις τακτικές και στηρίζει την εκπρόσωπό μας Βασιλεία Ζερβού.

2. Θεωρούμε ότι είναι ανορθόδοξο να εξαγγέλλονται απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια ώρα που βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις ή συζητήσεις με τον αρμόδιο υπουργό, προς επίλυση των προβλημάτων της ΕΡΤ και μάλιστα με ακόμα πιο εκδικητικό τρόπο στοχευμένες στάσεις πάνω στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

3. Στα αιτήματα των κινητοποιήσεων δεν υπήρχε πουθενά ο πρωταρχικός μας στόχος που ήταν η ΚΥΑ, οι ΣΟΧ κλπ ούτε .Ξαφνικά το πρόβλημά μας έγινε η νέα εκπομπή της απογευματινής ζώνης.

4. Η παρουσία του Νίκου Σίμου, της Ενυ Μαγιάση και του Γιώργου Αντώνιου, έδωσαν κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που τους θέσαμε.
5.Σε ότι αφορά τους ΣΟΧ θεωρούν ότι δεν μπορεί η σύμβασή του πλέον να ανανεωθεί. Όμως βρίσκονται σε συζητήσεις για την επαναλειτουργία του Δελτίου παροχής Υπηρεσιών, ενώ σε ότι αφορά τα μισθολογικά των αορίστου χρόνου μας , φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο «φως» το οποίο θα φανεί μετά και από τις συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει με τον αρμόδιο υπουργό.

6. Αποφασίσαμε ότι στο εξής, και σε τακτά χρονικά διαστήματα το ραδιόφωνο θα συνεχίζει να πραγματοποιεί δικές του συνελεύσεις, για θέματα που αφορούν αποκλειστικά το δικό μας μέσω.

7. Τέλος δεν έχουμε να χωρίσουμε κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους μας από την τηλεόραση της ΕΡΤ, είμαστε όλοι εργαζόμενοι της, και έτσι θα συνεχίζουμε να το παλεύουμε όσο και αν κάποιοι θέλουν αυτό να το υπονομεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου