Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση παραχωρεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΕΡΤ στην Κατεχάκη… γιατί φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!






«Από αύριο ξεκινάω πόλεμο κατά των άθλιων διεφθαρμένων συνδικαλισταράδων της ΕΡΤ που τώρα φορούν τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στη σελίδα του στο facebook, o διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, την Τρίτη το βράδυ. Ο κ. Μουρούτης δεν ενοχλείται από το ξεπούλημα της ΕΡΤ, το οποίο αντιθέτως προωθεί, αλλά από τους συνδικαλιστές της. Και φυσικά καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος –ως γνωστόν- κατά τον κ. Μουρούτη, τον κ. Κεδίκογλου και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες φταίει για όλα!
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όμως, που υπέγραψε εν κρυπτώ στις 19/11/12, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν την παραγωγή δεκάδων εσωτερικών τηλεοπτικών εκπομπών. Είναι οι κύριοι Στουρνάρας και Κεδίκογλου.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που με την απόφαση αυτή συρρικνώνει τις εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, καταστρέφοντας δύο ιστορικά και με πανάκριβο εξοπλισμό στούντιο (Α και Β), ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα σε νέες εξωτερικές παραγωγές και σε νέα διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που καταργεί τον Κεντρικό Έλεγχο (master Control) της Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν πλέον απευθείας (ζωντανές) παραγωγές από εκεί παρά μόνον μαγνητοσκοπημένες.
Αυτή είναι η περίφημη «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που επαγγέλλεται η κυβέρνηση. Να καταστρέφουμε οριστικά και αμετάκλητα πανάκριβες μονάδες παραγωγής, για να τις μετατρέψουμε σε γραφεία του Υπουργείου ΠροΠο.
Αυτό που ενόχλησε τον κ. Μουρούτη δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατέβασαν ρολά, αντιστεκόμενοι στο καταστροφικό ξεπούλημα. Είναι που τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ κανάλια δεν πήραν από την ΕΡΤ την ομιλία του πρωθυπουργού για να την μεταδώσουν.
Αυτό, ο κ. Μουρούτης, το ονομάζει ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα. Ενώ οι πρόσφατοι γνωστοί χειρισμοί της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ δεν αποτελούν λογοκρισία, ούτε καν με πεζά γράμματα.
Ενοχλήθηκε ο κ. Μουρούτης, γιατί η ΕΡΤ δεν λειτούργησε ως όφειλε κατά τη «λογική» του: υπηρέτης των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία αποκτούν ραδιοτηλεοπτικό υλικό με την εργασία των συναδέλφων μας και με τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Σε ένα πράγμα ίσως να έχει δίκιο ο κ. Μουρούτης. Μπορεί και να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι! Η απαράδεκτη παραχώρηση των κτηρίων της Κατεχάκη δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες, θα υπερασπιστούν το δημόσιο ρόλο της και θα εμποδίσουν τη μετατροπή της σε όργανο διάδοσης της κυβερνητικής προπαγάνδας.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΕΡΤ
7 Δεκέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου