Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, αποφάσισαν οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ


     AΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΡΤ


 Οι δημοσιογράφοι  της ΕΡΤ με σημερινή τους  Γενική Συνέλευση στηρίζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα και εξουσιοδοτούν το ΔΣ  της  ΕΣΗΕΑ  να διεκδικήσει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την επίλυση  των προβλημάτων τους.
Ζητούν  την πραγματοποίηση  επαναλαμβανόμενων  καθημερινών 6ωρων στάσεων εργασίας  από τις 6 το απόγευμα  έως τα μεσάνυχτα  απαιτώντας :
-         Επιτέλους ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου  Σίμος Κεδίκογλου να  καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου με το  σωματείο των δημοσιογράφων, αντί να  επιτίθεται  με ανακοινώσεις  που ανακαλύπτουν  «εχθρούς»  και υπονομευτές της Δημόσιας Τηλεόρασης, που υποτάσσονται σε κομματική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τα προβλήματα συσσωρεύονται , η δημόσια τηλεόραση   απαξιώνεται , το παραγόμενο τηλεοπτικό προϊόν παραδίδεται  σε  ιδιωτικές εταιρείες , οι συμβασιούχοι βλέπουν το δρόμο της εξόδου και η υπογραφή ΣΣΕ  είναι σε εκκρεμότητα  από το 2008.
-         -Ζητούμε την κατάθεση τροπολογίας που να επιτρέπει την ανανέωση  όλων  των συμβάσεων των ΣΟΧ που λήγουν στις 7 Φλεβάρη ,προκειμένου να συνεχίσουν  να εργάζονται με ΣΣΕ  στην ΕΡΤ και όχι με δελτία παροχής υπηρεσιών , όπως φημολογείται με διαρροές.
-          Οι ΣΟΧ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , εργάζονται επί σειρά ετών  στην ΕΡΤ και είναι πολυεργαλεία, άρα είναι αναγκαίοι.
-         Ζητούμε να μην παραδοθεί σε μεικτές και εξωτερικές  παραγωγές ο τομέας της ενημέρωσης γιατί αυτό οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης και ικανοποιούνται οι ορέξεις των ιδιωτικών καναλιών και εταιριών παραγωγής.
-         Να προχωρήσει η υπογραφή ΣΣΕ η οποία εκκρεμεί  από  το 2008. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί  μειώσεις 35% .
-         Η ΕΡΤ  χρηματοδοτείται από τον πολίτη μέσω του ανταποδοτικού τέλους και κανείς δεν μπορεί  να την αντιμετωπίζει ως δικό του  «μαγαζί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου