Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΤ3: Το Μαύρο θα σβήσει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3
Οκτώ μέρες μετά την δικτατορικού τύπου επίθεση με Μαύρο και Σιωπή στις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες η κυβέρνηση συνεχίζει στο μονοπάτι της τυφλής αυταρχικής αδιαλλαξίας μετερχόμενη  της μεθόδου του ψέματος και της συνεχούς διασποράς «ειδήσεων» με απώτερο στόχο να πλήξει το συμπαγές του φρονήματος των εργαζομένων.
Δεν είμαστε απλώς ζωντανοί, είμαστε ενωμένοι και το μέτωπο με την κοινωνία παραμένει αρραγές. Αδιάψευστο γεγονός οι συνελεύσεις των εργαζομένων με την συνεχή παρουσία εκπροσώπων της κοινωνίας στους εργασιακούς χώρους, τις απογευματινές συναυλίες, τα θεατρικά δρώμενα και την παρουσία απλών πολιτών έξω από στα ραδιομέγαρα.
Σημειώνουμε ιδιαιτέρως:
1. Την  άρνηση της κυβέρνησης να υπηρετήσει την νομιμότητα, την οποία κατά τα άλλα διακηρύσσει καθώς δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ το περιεχόμενο της οποίας έχει διευκρινιστεί ακόμη και για τους πλέον κακόπιστους και διατάσσει την ΑΜΕΣΗεπαναλειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Κατόπιν τούτου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στις συνελεύσεις τους να προσφύγουν με τους νομικούς εκπροσώπους τους στον Άρειο Πάγο ζητώντας την επανέναρξη του προγράμματος.
2. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να καταθέσουν σήμερα μήνυση εναντίον όσων έπαυσαν και κρατούν μέχρι τώρα τους πομπούς κλειστούς κόντρα στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και των οργάνων της.
Χαιρετίζουμε ξεχωριστά την συμπαράσταση των απόδημων αδελφών μας από τους οποίους η κυβέρνηση στέρησε την επικοινωνία με την μητέρα πατρίδα. Τα μηνύματα που παίρνουμε από όλα τα σημεία του πλανήτη όπου χτυπά ελληνική καρδιά μας γεμίζουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κλίμα γενικευμένης απελπισίας και απόγνωσης που προσ
παθεί με κάθε μέσο να σπείρει η κυβέρνηση στην κοινωνία.
Ευχαριστούμε τους αλληλέγγυους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται εδώ σε κάθε κάλεσμά μας, δηλώνοντας των αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα μας. Άλλωστε αυτός ο αγώνας είναι κοινός ενάντια σε κάθε μορφή καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της δημοκρατίας.
Οι εκδηλώσεις έξω από την ΕΡΤ3 συνεχίζονται κάθε μέρα.
Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκπέμπουν στο διαδίκτυο.
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα καταλήξει νικητήριος.
Το Μαύρο θα σβήσει.

1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει να προβάλλετε τη δική σας θέση γιά μιά νέα ΕΡΤ.
    Μιά προσπάθεια συμβολής είναι και το παρακάτω κείμενο που διαβάστηκε στην Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλέγγυων και εργαζομένων της ΕΡΤ στις 18/6 στην Αγ.Παρασκευή:

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΤ
    Η ΕΡΤ στηρίζεται στη συνδρομή των πολιτών, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, γιαυτό πρέπει να αποδοθεί στα χέρια της κοινωνίας. Η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνική εταιρεία με μοναδικούς μετόχους και διαχειριστές τους συνδρομητές της. Η παθογένεια της ΕΡΤ οφείλεται στις κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις και στην αυταρχική ιεραρχική δομή της. Η απόπειρα της κυβέρνησης να την μετατρέψει σε ‘’δημόσια’’ σηματοδοτεί την επιθυμία της να την κάνει τελείως κυβερνητική. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, τις οκτώ αυτές ημέρες, απέδειξαν ότι μπορούν να διαχει-ρίζονται μόνοι τους το ‘’σπίτι τους’’, δημοκρατικά και πολυφωνικά, δηλαδή πολύ καλύτερα από πριν. Οι αλληλέγγυοι πολίτες τις οκτώ αυτές ημέρες απέδειξαν ότι θεωρούν την ΕΡΤ δικό τους αγαθό, και θέλουν να το υπερασπιστούν και να το βελτιώσουν συμμετέχοντας. Επομένως η μόνη υγιής και δημοκρατική λύση είναι να διαχειριστεί την εξυγίανση και τη λειτουργία της ΕΡΤ ένα μικτό όργανο από εργαζόμενους και αλληλέγγυους ενεργούς πολίτες . Όσον αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην εξυγίανση τώρα, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, όπου λειτουργούν σταθμοί της ΕΡΤ, θα πρέπει να συγκροτηθούν Ανοιχτές Συνελεύσεις που θα συνέρχονται σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την ΕΡΤ με την τεχνική κάλυψή της. Από τις Συνελεύσεις αυτές θα κληρώνονται οι εκπρόσωποι των πολιτών για τα Όργανα εξυγίανσης (κεντρικά και περιφερειακά). Οι εκπρόσωποι θα έχουν θητεία δεκαπέντε (15) ημερών, θα είναι ανακλητοί και θα ενημερώνουν την Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πέντε ημέρες. Εν συνεχεία θα αντικαθίστανται από άλλους κληρωτούς για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, διαφάνεια και πλούσιες ιδέες. Ο μέγιστος χρόνος για την εξυγίανση είναι τρείς μήνες. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα πρέπει να δημιουργήσουν αντίστοιχες Συνελεύσεις και εκπροσώπους κληρωτούς. Όπου υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα μπορεί να γίνονται μικτές συνελεύσεις πολιτών-εργαζομένων. Παρόμοιες θα πρέπει να είναι οι διαδικασίες και για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Αλλάζουν μόνο οι χρόνοι. Η θητεία των κληρωτών εκπροσώπων θα είναι ολιγόμηνη και η σύγκληση της Ανοιχτής Συνέλευσης μηνιαία. Η Ανοιχτή Συνέλευση θα βοηθά στο έργο της ΕΡΤ με παροχή υλικού εικόνας , ήχου και ιδεών μέσω των εκπροσώ-πων της. Οι εκπρόσωποι των πολιτών θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Για την απουσία από την εργασία τους τις ημέρες που απασχολούνται σαν εκπρόσωποι, θα αμείβονται κανονικά από τον εργοδότη τους. Η συμμετοχή των εργαζομένων και των πολιτών στα όργανα εξυγίανσης και λειτουργίας της ΕΡΤ θα είναι 50%-50%.
    18/6/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή