Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Απάντηση της Δήμητρας Κουντή σε κακόβουλα σχόλια


Διάβασα, μάλλον με καθυστέρηση απ΄ό,τι φαίνεται καθώς δεν παρακολουθώ τα προεκλογικά παραταξιακά παιχνίδια, καταγγελίες από την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και τους FinancialCrimes που αποτελούν κομμάτι της “Πρωτοβουλίας για την ανατροπή” πως η κ.Κουντή της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων, (είμαι η μόνη που αναφέρεται ονομαστικά) ψήφισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Κυριακή (16/6) υπέρ της αναστολής της πρόσφατης απεργίας.
Πράγματι στην πρώτη ψηφοφορία θεωρώντας ότι η απεργία εξελισσόταν σε παρωδία (και με ευθύνη του ΚΚΕ που προχώρησε στην έκδοση του απεργοσπαστικού Ριζοσπάστη και επέτρεψε την εκτύπωση στην Τυποεκδοτική τριών απεργοσπαστικών φύλλων) ψήφισα να μη συνεχιστεί πέραν της 6ης πρωϊνής της Δευτέρας. Στη συνέχεια, με δεδομένο ότι δεν υπήρχε  απόφαση ούτε για τερματισμό και αναδίπλωση με στοχευμένες στάσεις εργασίας στα ραδιοτηλεοπτικά (αυτή η πρόταση συγκέντρωσε 4  ψήφους) πρότεινα την πραγματοποίηση άλλης μίας 24ωρης απεργίας, που θα έληγε τα ξημερώματα της Τρίτης 18/6 σ΄όλα τα Μέσα όπως διεκδικούσαν τα πέντε άλλα  μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η πρόταση αυτή που τόσο έντεχνα αποκρύπτεται (γιατί άραγε;) ότι κατατέθηκε, δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία καθώς αυτοί που με καταγγέλουν αρνήθηκαν και ζητούσαν να, παρθεί μια και μόνο απόφαση: επαναλαμβανόμενες 24ωρες, δηλαδή απεργία διαρκείας. Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι με καταγγέλλει παράταξη στελέχη και υποψήφιοι της οποίας ήταν απεργοσπάστες, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποί της στην ΕΣΗΕΑ ψήφιζαν υπέρ της απεργίας. Η συνδικαλιστική και πολιτική εξαχρείωση στο απόγειό της.
Επίσης για  την ιστορία, δεν ψήφισα καμμία εξαίρεση εφημερίδων από την απεργία. Αυτά  για την ώρα.Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές.
Δήμητρα Κουντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου