Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το ζήτημα κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ είναι αν συμφέρουν οι εκλογές τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων.

Ο Βενιζέλος αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αν θα τους συνέφερε να γίνουν πρόωρες εκλογές. Αυτό είναι το ζήτημα, αν συμφέρουν οι εκλογές τους 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ; Αυτό που έγινε εγείρει ζητήματα Δημοκρατίας. Η ΕΡΤ είναι αφορμή να αναρωτηθούμε αν υπάρχει δημοκρατία και αν η συγκυβέρνηση λειτουργεί εντός συνταγματικών πλαισίων. Ο Βενιζέλος μιλούσε στον ελληνικό λαό και έκανε το λάθος να απευθυνθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, πιστεύοντας ότι θα τους ικανοποιήσει με τις 2000 θέσεις του νέου φορέα και "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Το ζήτημα κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ είναι αν συμφέρουν οι εκλογές τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Αν υπάρχει συνταγματική εκτροπή και αν ο Σαμαράς ενεργεί ως Ναπολέων Βοναπάρτης.

Και για ποιά επικαιροποίηση της προγραμματικής σας συμφωνίας μιλάτε. Αφού σχεδόν τίποτα δεν τηρήσατε από την πρώτη προγραμματική συμφωνία, πώς μπορείτε να πείσετε ότι, αυτή τη φορά, θα ενεργήσετε με βάση το συμφέρον του Ελληνικού λαού, των φτωχών, των ανέργων κ.ο.κ.

Η πραγματικότητα είναι ότι Βενιζέλος και Κουβέλης είναι κομπάρσοι σε ένα έργο που πρωταγωνιστής είναι ο Σαμαράς. Μια παρέα που συμφώνησε να συναποφασίζει για οποιαδήποτε ενέργειά της, αλλά ο ένας από τους τρεις προχώρησε σε δολοφονία (θύμα του η ΕΡΤ) και έρχεται, κατόπιν εορτής να τους πει "βουλώστε το. Ό,τι έγινε έγινε και το έκανα εγώ επειδή έτσι γούσταρα. Εσείς ρουφάτε το αβγό σας".

Πρ. Aγγελοπουλος

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω πού γίνονται αυτές οι δημοσκοπήσεις; Στη Γερμανία, Στο Αμερικανικό Κολλέγιο; Στο Κολωνάκι, το Ψυχικό και τη Βάρκιζα; Στους συγγενείς, φίλους και παρατρεχάμενούς τους; Γιατί τόσα χρόνια δεν μου έχει τύχει να με ρωτήσει κάποια εταιρεία για ένα τέτοιο θέμα; Ας στηθεί τέλος πάντων μια δημοσκόπηση έξω από την ΕΡΤ, έξω από τη Χαλυβουργική, στα νοσοκομεία, στις Σκουριές... για να υπάρχει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή