Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας


18/06/2013
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουνίου κυκλοφόρησε η παρακάτω «είδηση» από το ΑΠΕ και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε σε ενημερωτικά πόρταλ και μπλογκ.

    Την άμεση εκτέλεση της απόφασης για την ΕΡΤ ζητά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την προσωρινή επαναλειτουργία των τριών καναλιών, των ραδιοφώνων και των διαδικτυακών τόπων της ΕΡΤ με την πρόσληψη προσωπικού, τον αριθμό και την προέλευση του οποίου εκείνοι θα ορίσουν μέσω του διορισμού ειδικού διαχειριστή. Ο ειδικός διαχειριστής θα έχει ως αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος για τη σύσταση του διάδοχου δημόσιο ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Λίγες ώρες αργότερα με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣτΕ διευκρίνιζε ότι ουδέποτε προέβη σε σχετική δήλωση – ερμηνεία αποδίδοντας το δημοσίευμα σε άλλους νομικούς και δικαστικούς κύκλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χρησιμοποιείται από κυβερνητικά κέντρα παραπληροφόρησης ως μέσο για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να διαδώσει ψευδή δημοσιεύματα για να σπείρει σύγχυση και να παραπληροφορήσει τους εργαζόμενους και το λαό του κινήματος υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

Συνιστούμε στους δημοσιογράφους του ΑΠΕ και σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα να έχουν το νου τους και να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι σε παρόμοιες φήμες και δημοσιεύματα.

Παρά τον πόλεμο ερμηνειών των δικαστικών αποφάσεων, παρά την τρομοκρατία περί εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, παρά την κωλυσιεργία και το θόρυβο γύρω από τους χειρισμούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, η ΕΡΤ θα παραμείνει ανοιχτή γιατί αυτό επιβάλλει το δίκιο της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

2 σχόλια:

 1. Προκήρυξη της ΟΑΚΚΕ- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

  http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-31/item/213-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%81%CF%84

  Κάτω η φασιστική απόφαση του ΣτΕ, παγίδα- λαιμητόμος για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ
  http://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/215-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B7%C2%A0%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%C2%A0%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5,-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%84%C2%A0%C2%A0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το συμμαχικό μέτωπο Ρωσίας-Κίνας είναι η κρυμμένη πηγή του φασισμού

  Εδώ μόνο κάνουμε τις εξής επισημάνσεις: 1. Υπάρχουν τρεις μεγάλες δυνάμεις, που εμπλέκονται ισχυρά στη πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας σε αυτή τη φάση : Η ΕΕ (κυρίως η Γερμανία), η Ρωσία και η Κίνα. Από αυτές η πρώτη, που είναι μόνο οικονομικά δυνατή αλλά όχι στρατιωτικοδιπλωματικά, υπογράφει τα μέτρα πείνας και όλοι τη βρίζουν. Αντίθετα αυτές που επωφελούνται από την καταστροφή και αγοράζουν με διακομματική ανοχή, σχεδόν τζάμπα τη χώρα είναι οι δύο δεύτερες. (Αυτές αγοράζουν λιμάνια, τράπεζες (Πειραιώς, Αγροτική), συνεταιριστικά εργοστάσια (ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ), φιλέτα τουριστικής γης, ποδοσφαιρικές ομάδες και ετοιμάζονται να αγοράσουν πολλά άλλα). Πριν από αυτές τις εξαγορές επί 3 δεκαετίες έχει σαμποταριστεί από τις αντιευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα από την ψευτοαριστερά κάθε βιομηχανική επένδυση και το σαμποτάζ αυτό οργιάζει ιδιαίτερα πάνω στην κρίση, πράγμα που είναι η βαθύτερη αιτία της απόλυτης καταστροφής και ανεργίας σε συνδυασμό με τη λιτότητα. 2. Στην Κίνα και στη Ρωσία κανένας πολιτικός και κοινωνικός παράγοντας δεν βγήκε να καταγγέλλει το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, ενώ η ΕΕ αντέδρασε σε πολλά επίπεδα και στάθηκε συχνά μαχητικά στο πλευρό της ΕΡΤ. 3. Η χρυσαυγίτικη συμμορία, δηλαδή το απόσταγμα του φασισμού που ζήτησε ωμά το κλείσιμο της ΕΡΤ, είναι τόσο ανοιχτά φανατική στην υποστήριξη της Ρωσίας, ώστε κάλεσε το ρώσικο στρατό να έρθει να φυλάξει τους ρώσικους αγωγούς! (Κασιδιάρης στη Βουλή). Ο Σαμαράς είναι ο πρώτος προωθητής της στρατηγικής θεωρίας ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στο «ορθόδοξο τόξο» που είναι η θρησκευτική διατύπωση της ρώσικης στρατηγικής στα Βαλκάνια και στο εγγύς εξωτερικό της. Ο Κεδίκογλου είναι ειδικός προωθητής των πωλήσεων γης στη Ρωσία.

  Μόνο αν καταλάβει κανείς ποια είναι η κύρια πηγή του φασισμού σήμερα θα μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι γενικά τόσο χλιαρή η αντίθεση όλου του πολιτικού κόσμου, με δεξιά ή αριστερή μορφή, στην επιχείρηση εκφασισμού του κράτους που περιλαμβάνει πρώτα απ όλα την πολιτική, νομοθετική, αστυνομική ανοχή και ατιμωρησία των ναζί, και μετά τις επιστρατεύσεις των απεργών και τη διακυβέρνηση της χώρας με διατάγματα που δεν περνάνε από την Βουλή. Αυτή είναι η αιτία της κοινής διακομματικής και συνδικαλιστικής ανοχής στην απόλυτη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων στο κάτεργο της ΚΟΣΚΟ. Αυτή είναι η πηγή του αδήλωτου κοινού εθνικού αντιευρωπαϊκού μετώπου των 6 πολιτικών κομμάτων και της μίας συμμορίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή