Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ Ο αγώνας συνεχίζεται…


Ιουνίου 22, 2013 

 αναδημοσίευση από asyntaxtostypos  


Τα μηνύματα για τη συνέχιση του αγώνα έρχονται απ΄ όλη  την Ελλάδα και τους χώρους της ΕΡΤ, όπου οι εργαζόμενοι δίνουν τον αγώνα επιβίωσης και οι αλληλέγγυοι διακηρύσουν την υπεράσπιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και της δημοκρατίας. Άλλωστε οι συνελεύσεις που διεξάγονται τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη (στη τηλεόραση Λ. Στρατού και στα ραδιόφωνα Αγγελάκη) αποτυπώνουν τη διάθεση να μην απεμπολιστούν όλα αυτά που υπερασπίζονται αυτές τις μέρες των κινητοποιήσεων: τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ ως δημόσιας ρ/το με όλους τους εργαζόμενους.
Ακόμη περισσότερο, να… μην τσιμπήσουν το δόλωμα των δίμηνων-τρίμηνων ατομικών συμβάσεων. Γι αυτό οι νομικοί σύμβουλοι των δυο μεγάλων Ομοσπονδιών, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, εξετάζουν από κοινού τα νομικά επακόλουθα της υπογραφής, ιδίως σε ότι αφορά την αναγνώριση της απόλυσης, την απεμπόλιση των όποιων διεκδικήσεων κλπ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, όπως έδειξε και η μεσημεριανή συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, δηλώνουν ομόφωνα αντίθετοι σε αυτές τις ατομικές συμβάσεις και αποφασισμένοι να συντονιστούν με τους συναδέλφους και τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα στη συγκρότηση ενιαίου μετώπου.
Καλούν δε όλο τον κόσμο να βρίσκεται κοντά τους, ακόμη και το τρέχον τριήμερο, όπου θα συνεχιστούν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις, ιδιαίτερα τα βράδυα. Να μην αφήσουμε κανέναν να κλείσει την ΕΡΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου