Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ


ΕΡΤ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι δεκάδες συνδικαλιστές, αντιπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα  της ΠΟΣΠΕΡΤ, για κοινό συντονισμό του αγώνα, ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, δηλώνουμε:
Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ, που μέχρι τώρα έχουν δώσει έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις κινητοποιήσεις τους και την πρωτοφανή αλληλεγγύη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή εδώ και 15 ημέρες ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά δώσαμε και ένα αποφασιστικό χτύπημα στην κυβέρνηση Σαμαρά που έχασε ένα από τα στηρίγματά της.
Μετά την ΕΡΤ ξέρουμε καλά πως ο «ξαφνικός θάνατος» θα απλωθεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία και ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο. Για να μην θρηνήσουμε ένα – ένα τα θύματα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε. Το σύνθημα «Να μην κλείσει η ΕΡΤ» γρήγορα έχει γίνει «Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική».
Αν η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη σπατάλη στην ΕΡΤ, ας ξεκινήσει από τις διοικήσεις που διόρισε, από το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων που διόρισε, από τα τσάμπα pool στα ιδιωτικά κανάλια, από τις εξωτερικές παραγωγές. Να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος. 
Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να νικήσουμε. Να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της και όλες τις δραστηριότητες. Να σταματήσουμε το τσουνάμι λουκέτων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•    Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών.
•    Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..
•    Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
•    Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή.


Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε λαϊκό ξεσηκωμό

Δεν θα πέσουν από μόνοι τους αν δεν τους ανατρέψει ένα πλατύ μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Τώρα είναι η στιγμή της ανατροπής.
Προχωράμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου και την οργάνωση του αγώνα για :

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

•    Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη ενάντια στις απολύσεις και την κυβερνητική πολιτική.
•    Στηρίζουμε την προσπάθεια των Ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  για κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
•    Καλούμε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία να προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 4 Ιουλίου ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση του Δημόσιου.
•    Καλούμε νέα σύσκεψη όλων των Ομοσπονδιών και Σωματείων το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 18:00 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
•    Ζητάμε από το Διασωματειακό των συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ να μπει ξανά, πλάι μας, στον απεργιακό αγώνα.
•    Καλούμε τη UNI MEI στο να διευρύνει πανευρωπαϊκά τον αγώνα της ΕΡΤ, προκηρύσσοντας πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στα ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

  1. Καλείτε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ......
    Θα γινόσασταν πιο πιστευτοί αν αντί να καλείτε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ τους καταγγέλατε στα ίσια ως φερέφωνα ενός πολιτικού συστήματος που καταστρέφει συστηματικά την χώρα.
    Συν υπαίτιους και τρωκτικά, στην ουρά για το βουλευτιλίκι, σκουπίδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή