Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή

Δελτίο τύπου                                   Αγ. Παρασκευή  30/06/2013
       Σήμερα 30/06/2013 τα προεδρεία της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ομάδα εργαζομένων μαζί με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, για να ελέγξουμε και να διαφυλάξουμεμε την από δω και πέρα παρουσία μας  εκεί, τον εξοπλισμό της ΕΡΤ που έχει αγορασθεί με χρήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων.
       Η αξία τους είναι τεράστια και η ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από ενδεχόμενη καταστροφή τους, ανυπολόγιστη.
       Σε αυτό οδηγηθήκαμε από αίσθημα ευθύνης, από την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπειά μας, την ανάγκη για τήρηση των συνταγματικών υποχρεώσεων και της διαταγής του ΣτΕ (στην οποία η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται).
       Μας συμπαρασταθήκαν με την παρουσία τους  και οι βουλευτές του «Σύριζα» Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ, Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, Δ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, Γ.ΣΤΑΘΑΣ και ο βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Π.ΧΑΪΚΑΛΗΣ.
       Οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού είναι δημόσιες και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από το εξειδικευμένο, σε αυτές, προσωπικό της ΕΡΤ το οποίο είναι χρεωμένο μ’ αυτήν την περιουσία.
       Οι αστυνομικές δυνάμεις φρούρησης δεν το επέτρεψαν.
Επέτρεψαν μόνο λήψη  ορισμένων από τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει οι συνάδελφοι, μετά την βίαιη εκδίωξή τους από κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ υπό την απειλή των όπλων, από τις εγκαταστάσεις της εργασίας τους, την 11η Ιουνίου 2013.
       Κατά το σύντομο πέρασμα των συναδέλφων από τον χώρο των εγκαταστάσεων και μετά από πολλές διαβουλεύσεις και άδεια του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρεσίας, διαπιστώθηκε διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις.
       Αφού δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να καταγραφεί η κατάσταση των εγκαταστάσεων και η λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για το τι έχει συμβεί και για το τι θα συμβεί στο μέλλον.
       Η λειτουργία του ΚΕ ΥΜΗΤΤΟΥ μέχρι την εισβολή των ΕΚΑΜ ήταν άψογη και χωρίς προβλήματα.
       Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίων αυτών που έδωσαν αυτή την εντολή καθώς και εναντίων αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων.
      Άραγε ο διορισμένος από το υπουργείο οικονομικών, ο «ειδικός διαχειριστής» ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ, τι έχει να πει για τις  αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην περιουσία του δημοσίου όχι μόνο στον Υμηττό αλλά και σε όλη την Ελλάδα όπου έχει εγκαταστάσεις η ΕΡΤ;  Πως διασφαλίζεται  η περιουσία της ΕΡΤ που  μόνο οι εργαζόμενοι της, μπορούν  να διασφαλίσουν  με την παρουσία τους;  Διαφορετικά πως  υλοποιεί αυτό που εντέλει στην επιστολή του «Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ… εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους», με την απουσία τους από τους χώρους εργασίας;
Τι θα κάνει για τη λεηλασία που γίνεται στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ;
       Καλούμε όλους να φροντίσουν να εφαρμοστούν οι εντολές του ΣτΕ καθώς και τους αρμόδιους εισαγγελείς να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
       Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή και η πολιτεία έχει χρέος να την παρέχει.
       Η παγκόσμια κοινότητα αλλά και οι Έλληνες απανταχού της Γης απαιτούν την λειτουργία και την εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτό αποκομίζεται και από τις δημοσκοπήσεις που προκλητικά αγνοούν-σε αντίθετη περίπτωση θα το είχαν άλλοθι και καραμέλα.
  Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το «ινάτι» κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού! 

1 σχόλιο:

  1. Αρθρο 15, παρ. 2 του Συντάγματος : η αντικειμενική ενημέρωση και η προώθηση του πολιτισμού αποτελούν δημόσια υπηρεσία., έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή