Ενώ η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΡΤ, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε την Παρασκευή ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις βουλευτών και οι ποικίλες προσεγγίσεις εντός της συγκυβέρνησης πληθαίνουν.
Ο Μ. Βορίδης, ερωτηθείς σε εκπομπή της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί τη λειτουργία της με λιγότερους υπαλλήλους: «Είμαι υπέρ γενικότερα του περιορισμού της παρέμβασης της δημόσιας τηλεόρασης» δήλωσε, προδιαγράφοντας τη ραδγαία συρρίκνωση που μέλλει να ακολουθήσει.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης με δημόσια δήλωσή του διαπιστώνει «σχέδια συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης» μέσα από τους όρους που έδωσε προς διαβούλευση η ΕΕΤΤ. Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν πράγματι προγραμματίζει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κλείσιμο της ΕΤ-1, περίπου 10 περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και περιορισμό των προγραμμάτων της ΕΤ-3. Σύμφωνα με δήλωσή του: «Οι γνωστοί επιχειρηματίες που ορέγονταν συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. σε συνεννόηση με κυβερνητικούς παράγοντες στο πρόσφατο παρελθόν -πλην ανεπιτυχώς- ευρίσκουν, φαίνεται, ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση».
Εν τω μεταξύ, «προς αποφυγή λαθών» η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση. Συμφωνα με τα στοιχεία, το συνολικό προσωπικό αριθμεί σήμερα 2.907 άτομα. Από αυτούς 2.174 είναι τακτικό προσωπικό και 728 έκτακτο. Από το έκτακτο προσωπικό 663 είναι δημοσιογράφοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ 66 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταγράφονται με ειδικότητες όπως "ειδικοί σύμβουλοι" (11), "ειδικών θέσεων" (16), "ιδιαιτέρες γραμματείς" (24) και δημοσιογράφοι (14).