Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΣΗΕΑ ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΜΕ
3 Φεβρουαρίου 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα επιστολές στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και στον Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή και ζητεί άμεση συνάντηση μαζί τους για να διασφαλισθεί το πλαίσιο λειτουργίας στα δημόσια ΜΜΕ.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Με υπόγειες διεργασίες, όπως πληροφορούμεθα, καταστρατηγείται αλλά και υπονομεύεται με αυθαίρετες πρωτοβουλίες από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και του Γενικού Λογιστηρίου, η πρόσφατη ρύθμιση, που εισηγηθήκατε, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τον διακριτό ρόλο της ενημέρωσης καθώς και το δικαίωμα διαβούλευσης, πριν από κάθε απόφαση, με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις.
Η απόπειρα αυτή υποβάθμισης του ρόλου της ενημέρωσης, των εργασιακών σχέσεων και της αυτονομίας των λειτουργών της, αντιλαμβάνεστε ότι με την ανάμειξη τρίτων, προσλαμβάνει χαρακτήρα αλλοίωσης της πολιτικής βούλησης, οδηγεί σε νέα αδιέξοδα και μάλιστα σε περιόδους ιδιαίτερα κρίσιμες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να αποκαταστήσει και να διασφαλιστεί το πλαίσιο λειτουργίας στα δημόσια ΜΜΕ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου