Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ


Αναστολή απεργιών ως την επόμενη Δευτέρα

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ
Σήμερα, σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απεργίας (που θα ξεκινούσε αύριο), έως και την επόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012. Οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη και μετά από την ενημέρωση της Διοίκησης και τη δέσμευση του Προεδρεύοντος του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τα θέματα που είναι κυρίαρχα για τη λειτουργία της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως αναλυτικά έχουμε αναφέρει στα εξώδικα και τις ανακοινώσεις μας, προχωρούν και θα υπάρξουν λύσεις.
Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για πολλά από τα θέματα και ειδικότερα:
-          Η Π.Υ.Σ. για τους συμβασιούχους υπογράφτηκε. Αναμένονται οι διαδικασίες πρόσληψης από τη Διοίκηση.
-          Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα κυρωθεί σήμερα στη βουλή στις 18:00.
-          Για την Κ.Υ.Α. που αφορά το μισθολόγιο μας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να προχωρήσει άμεσα για υπογραφές από τους συναρμόδιους Υπουργούς μετά την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου..
-          Για τις εκτός έδρας αμοιβές των εργαζομένων και το 10% των προσθέτων δεν υπάρχει απάντηση και γι΄αυτό δεν υπάρχει δέσμευση σε χρονοδιάγραμμα.
Συνάδελφοι,
Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις δεσμεύσεις της Διοίκησης.                                                 Οι ανάγκες ενημέρωσης που παρουσιάζονται λόγω
-           των δύσκολων καιρικών συνθηκών σε όλη την Ελλάδα,
-           των άστεγων και των κοινωνικών ομάδων που ζουν στα όρια της φτώχειας,
καθώς και η ευαισθησία μας για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου εξ αιτίας των παράλογων μέτρων της κυβέρνησης και της Τρόικα, μας εξώθησαν στην απόφαση να αναστείλουμε την απεργία μας.
Δεν είμαστε αδιάλλακτοι, αλλά πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμά μας να υπάρχουμε και να προσφέρουμε όλα αυτά για τα οποία αναστέλλουμε την απεργία.
Οι εργαζόμενοι πάρα τη λαίλαπα των μέτρων και παρά την στοχοποίησή τους από την Τρόϊκα και την Κυβέρνηση έχουν επιδείξει υπομονή, όμως με επιμονή θα συνεχίσουν με όλους τους τρόπους να διεκδικούν τα αυτονόητα.
Δικαίωμα στη δουλειά, αμειβόμενη εργασία, αξιοπρέπεια και μέλλον.
Συνάδελφοι,
Η απεργία μας θα συνεχιστεί από τις 06:00 της 7-2-2012, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση αν μέχρι τότε οι υποσχέσεις παραμείνουν… υποσχέσεις.
Κύριοι της Διοίκησης αν νομίζετε ότι οι αγωγές εναντίον μας θα κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστικότητά μας και έτσι θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες μας, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Ίσα ίσα αυτό μας ατσαλώνει να συνεχίσουμε ενωμένοι απέναντι στις εκάστοτε αυθαιρεσίες. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει τον αγώνα ως μόνο δρόμο στα αδιέξοδα που προκαλούν οι ενέργειές σας και οι πολιτικές της κυβέρνησης.
Έτσι μόνο μπορεί κάτι να γίνει, γιατί από υποσχέσεις …
Η σημερινή αγωγή της ΕΡΤ εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και των απεργιών της, για άλλη μια φορά θα έπεφτε στο κενό.
Άλλωστε για τις ίδιες απεργίες η διοίκηση είχε προσφύγει και στο παρελθόν χωρίς να δικαιωθεί. Στο σημερινό εξώδικο συμπλήρωσαν επιπλέον έωλα επιχειρήματα αμφισβητώντας τα πάντα! Ακόμα και την υπόστασή μας ! Η σύνταξη αυτού του εξωδίκου από τον συνταξιούχο νομικό της ΕΡΤ Λαλά που υπηρέτησε πιστά στο παρελθόν το καθεστώς Παναγόπουλου και είχε ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγγενικά του πρόσωπα, μας προξενεί κατάπληξη και για το ύφος και για τα επιχειρήματά του.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ τηρεί την αρχή των δύο μέτρων και δύο σταθμών.
Από τη μια απαγορεύει στους συναδέλφους ΣΟΧ και στους μόνιμους υπαλλήλους την παράλληλη απασχόληση, αλλά την ίδια στιγμή επιτρέπει στον Λαλά που είναι συνταξιούχος της ΕΡΤ να εργάζεται, αναθέτοντάς του εργολαβικά σχεδόν όλες τις υποθέσεις.
Η Διοίκηση και η Κυβέρνηση καλά θα κάνουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις εφτά ημέρες και να δώσουν λύση στα προαναφερόμενα θέματα, διότι μετά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι περισσότερο από ποτέ θα συνεχίσουν δυναμικά.
Η υπομονή και η ανοχή από μέρους μας δεν είναι στάση υποχώρησης αλλά στάση ευθύνης και πιστεύουμε ότι επιτέλους θα τη δείξουν και οι άλλες πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου