Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Περί αξιολόγησης



  Εγκαλείται από την Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην τηλεόραση της  ΕΡΤ,
 Νίκος  Γρυλάκης ,γιατί συμμετείχε πρακτικά ως παρατηρητής  στην  επιτροπή αξιολόγησης των συμβασιούχων. Συνάδελφοι θα ήθελα  να υπενθυμίσω ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ , μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις  τους  απαιτούσαν  από τα  σωματεία τους την ΕΣΗΕΑ , την ΠΟΕΣΥ και τους αιρετούς εκπροσώπους μας να είναι παρόντες στην διαδικασία. H  άποψή μας ήταν πως έπρεπε να συμμετέχει και η εκπρόσωπος του ραδιοφώνου Βασιλεία Ζερβού.  Υπήρξε προβληματισμός για το αν η συμμετοχή σημαίνει νομιμοποίηση,συνδιαχείρηση, ή συμμετοχή στο "μαγείρεμα" των διαδικασιών.  Η άποψη που κυριάρχησε ήταν η απαίτηση  για "ΠΑΡΟΥΣΙΑ" προκειμένου  τα  κριτήρια που ζητούσαμε ( προυπηρεσία στην ΕΡΤ,μονοθεσία,καθημερινή και παραγωγική συμμετοχή στο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό προιόν και οικογενεικά κριτήρια) να ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. Με την συμμετοχή μας επιδιώξαμε  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ . ΝΑ  ΜΠΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ  ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ .
Ο  εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν συμμετείχε με ψήφο στην διαδικασία καθώς δεν είμαστε εμείς αυτοί που λέμε  ΝΑΙ  στην σφαγή των μισών συμβασιούχων . Εμείς  ζητούσαμε την επαναπρόσληψη όλων  των συμβασιούχων και όχι όσων ζητά το μεσοπρόθεσμο. Η παρέμβαση του εκπροσώπου, όπως κατεγράφη στα πρακτικά, επισημαίνει αυτή τη θέση. 
Δεν είμαστε εμείς που επινοήσαμε αυτήν την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων, καθώς πιστεύουμε ότι κάθε Διοίκηση που σέβεται το ρόλο της  πρώτα αποφασίζει το οργανόγραμμα  και μετά επιλέγει το ανθρώπινο δυναμικό που θα το υλοποιήσει. Εδώ αντιστρέφονται τα αυτονόητα καθώς η λογική λειτουργίας της Διοίκησης  είναι απλώς διεκπεραιωτική .
Μπορεί η ΑΠΟΥΣΙΑ  να διευκολύνει την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ . Ομως τα σωματεία , εάν μπορούν με την παρέμβαση τους  κάτι να διασώσουν σήμερα που ισοπεδώνονται τα πάντα ,ας το κάνουν .Η συμμετοχή δεν είναι όυτε παραγοντισμός , ούτε τυχοδιωκτισμός . Είναι ανάχωμα.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ  ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου