Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ 26/6/2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 / 06/ 2013

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα επαναβεβαίωσε σήμερα την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για:

·        Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

·        Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ.

·        Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διακτυακή ενημέρωση.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επισημαίν ότι η  μόνη που εξακολουθεί να παρανομεί είναι η κυβέρνηση, που αρνείται για δεύτερη εβδομάδα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που διέταξε δύο φορές την άμεση αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ για να πάψει επιτέλους το «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ είχαν σήμερα μια πρώτη άτυπη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, στον οποίο εξέθεσαν τις θέσεις τους για την μοναδική πραγματική λύση που διαγράφεται αυτή τη στιγμή, την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την λειτουργία της ΕΡΤ, δίχως τετελεσμένα. Από ΄κει και πέρα είναι ανοιχτοί, όπως και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε μια ανοιχτή και καθαρή συζήτηση για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ως μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ επιδιώκουν την συνέχιση της στενής συνεργασίας με άλλους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μοναδική σχέση αλληλοστήριξης που επί δύο εβδομάδες εξελίσσεται.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

   

1 σχόλιο: