Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΤΗΚΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


 
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναστέλλει τη διακοπή της μετάδοσης των εκπομπών και τη λειτουργία των ιστοτόπων της ΕΡΤ και επιβάλλει την επαναφορά των συχνοτήτων της ΕΡΤ σε καθεστώς λειτουργίας, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, του δημοσιογραφικού κλάδου και της μεγάλης δημοκρατικής λαϊκής κινητοποίησης των τελευταίων ημερών.
Με το σκέλος αυτό της απόφασης καταδικάστηκαν η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, όπως εκδηλώθηκαν με τη φασίζουσα ενέργεια της κυβέρνησης να «ρίξει μαύρο» στο πρόγραμμα, την ενημέρωση, την πολιτιστική προσφορά, την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση που παρείχε η ΕΡΤ στην Ελλάδα και σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό.
Παρόλα αυτά, στο δεύτερο σκέλος της απόφασης του ΣτΕ και στις διευκρινιστικές δηλώσεις του προέδρου του υιοθετούνται οι προθέσεις της κυβέρνησης για ουσιαστική κατάργηση της ΕΡΤ. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, χθες αργά το βράδυ.
Επομένως, απαιτείται, επαγρύπνηση και αγωνιστική συνέχεια. Τα κυβερνητικά σχέδια δεν  θα περάσουν.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ο δημοσιογραφικός κλάδος και συνολικά η κοινωνία απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με τις συχνότητες της ΕΡΤ, με όλες τις δραστηριότητες της ΕΡΤ, με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να βγει από τις κάλπες της ΕΣΗΕΑ, σήμερα και αύριο.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ
Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου