Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γιατί ο Παντελής Καψής αρνείται την πρόταση που δεν κοστίζει ούτε 1 ευρώ στον έλληνα πολίτη;

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι ΕΔΩ. Προσήλθαν μαζί με τις ενώσεις τους σε συνάντηση με τον κ. Καψή μια ακόμη, 4η σε σειρά, με ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία κατατέθηκε με αίσθημα ευθύνης.
Μια πρόταση που συνυπολογίζει:
• Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,
• Την έωλη, και εν πολλοίς παράνομη, προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα Δημόσιας Ράδιοτηλεόρασης.
• Το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες της αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων, με πλήρες πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς που καλύπτει η ΕΡΤ.
Βάσει αυτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρότειναν:
• Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της.
• Το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να το παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
• Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη.
• Η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.
Η πρόταση αυτή:
• Παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα, όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ.
• Προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, προασπίζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία
• Δεν κοστίζει ούτε ευρώ στον έλληνα πολίτη (οι συνταξιοδοτήσεις επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία)
• Προσφέρει στην κοινωνία έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε πολύ συντομότερο χρόνο από τη σύσταση του μεταβατικού μορφώματος, που μόνο περιπλοκές δημιουργεί, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους εργαζόμενους. Έναν φορέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύπτει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση (πολιτισμό, ενημέρωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό).
Και σε αυτή την πρόταση οι εργαζόμενοι και οι ενώσεις τους βρήκαν απέναντι τους μόνο αδιαλλαξία και αντιφατικότητα. Ενώ ο κ. Καψής απάντησε πως «καταγράφει την πρόταση», όταν του ζητήθηκε να τη μεταφέρει στην κυβέρνηση δήλωσε δύο φορές πως «δεν πρόκειται να τη μεταφέρει πουθενά».
Αλήθεια, γιατί ο κ. Καψής αρνείται πεισματικά κάθε πρόταση που δίνει διέξοδο και λύση; Από ιδεοληψία, ή σκοπιμότητα;
Οι ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕΣΗΕΑ) μετά και τη χθεσινή αρνητική στάση του κ. Καψή, απέστειλαν αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους των κομμάτων που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους υπουργούς.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου