Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ3 – ΕΣΗΕΜΘ Αρνούμαστε τις “ΜΑΥΡΕΣ” κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Αποκρούομε το έκτρωμα της ΕΔΤ. Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη Δημόσια Ραδιο-Τηλεόραση της ΕΡΤ.

Από κανέναν συνάδελφο της ΕΡΤ3 που συμμετείχε στη σημερινή εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ, όπως και προηγουμένως στο διοικητικό συμβούλιο, δεν ακούστηκε κάτι περί αποδοχής του τελευταίου σχεδίου προτάσεων του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή. Ομόθυμα εκφράστηκε η θέση πως το σχέδιο προτάσεων είναι ασαφές και δεν πείθουν κανένανΘολά είναι όλα, από το περιεχόμενο του όποιου μεταβατικού σχήματος, έως τα επιμέρους θέματα των μελλοντικών συμβάσεων, της μοριοδότησης, της πρόωρης συνταξιοδότησης, της εθελούσιας, αλλά φυσικά και του αριθμού των εργαζομένων, με την τρόϊκα να έχει θέσει το ανώτατο όριο των 650! (από τους 2.650) κ.α.
Άρα, ο κ. υφυπουργός είδε τις αντιστάσεις των εργαζομένων, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να του βγεί το μεταβατικό σχήμα και θεωρώντας πως κοροϊδεύει τους εργαζόμενους με τους οποίους συνομιλούσε, έβγαλε σήμερα στο αέρα το σήμα … της «νέας κοπής» ΥΕΝΕΔ!
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου διατυπώθηκε η εκτίμηση των μελών του ότι η κυβέρνηση αφήνει το μεταβατικό σχήμα. Όπως ειπώθηκε: από τον μεταβατικό φορέα, περάσαμε σε μεταβατικό σχήμα και τώρα οι κυβερνητικοί μιλάνε για μεταβατική κατάσταση! Στο δσ εκτιμήθηκε πως οι κυβερνητικοί ποντάρουν στην κούραση των εργαζομένων, την απογοήτευσή τους και το φόβο που έχουν ενσπείρει.
Κάτι που επισημάνθηκε και στην εργασιακή συνέλευση που ακολούθησε. Χαρακτηριστικά οι αγωνιζόμενοι συνάδελφοι της ΕΡΤ3(ναι, γιατί υπάρχουν και οι λουφαδόροι, οι δοσίλογοι και οι μονίμως παραιτημένοι) είπαν σχετικά, δείχνοντας και την ομόφωνη στάση τους ότι δεν έχουν να αποδεχθούν κάτι που… δεν υπάρχει συγκεκριμένα:
Δεν υπάρχει ζήτημα αποδοχής του κυβερνητικού σχεδίου που υπέβαλε ο υφυπουργός Π. Καψής, με ένα ναι ή όχι, γιατί είναι ένα τίποτε!
Δεν υπάρχει από την κυβέρνηση ειλικρινής διάθεση διαβούλευσης.
Υπάρχει μεθόδευση διάσπασης των εργαζομένων.
Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην πέσουμε στην παγίδα της διχοτόμησης. Να κρατήσουμε ενιαία στάση.
Να συζητήσουμε το περιεχόμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Πως θέλουμε το αύριό της. Και αυτή τη συζήτηση πρέπει να την ανοίξει η ίδια η Ένωση. Να επεξεργαστούμε την εναλλακτική πρόταση των εργαζομένων δημοσιογράφων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Όποιος υπογράψει αποδυναμώνει τη θέση του.
Μόνο με νέο ανένδοτο μπορούμε να πετύχουμε.
Συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στην ΕΡΤ3, να την λειτουργούμε και να αναλάβουμε τη συμμετοχή σε συγκεκριμένες βάρδιες προγράμματος και περιφρούρησης. Δεν είναι λύση η αποχή, αλλά η παρουσία και η ενότητα αποτελούν τα εχέγγυα μιάς αποτελεσματικής αντίστασης.
ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ
Στη συνεδρίαση του δσ της ΕΣΗΕΜΘ αποφασίστηκε να υπάρξεισυμμετοχή της Ένωσης στο κόστος της νομικής υποστήριξης του κάθε δημοσιογράφου, με τον νομικό σύμβουλο να δέχεται τη συνδρομή γνωμοδότησης καθηγητών και συγκεκριμένο ύψος αμοιβής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου