Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλία έξω από το ALTER


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σύσκεψη εργαζομένων από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Η αρχική πρόσκληση ήταν από την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ και υπήρξαν ανταποκρίσεις με αποδοχή της πρόσκλησης, από συνελεύσεις στο ALTER, την Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ. Επίσης συμμετείχαν εργαζόμενοι από την Απογευματινή. Αρχικά έγινε συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις σε κάθε χώρο. Ακολούθως έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στο ALTER διοργανώνουν συναυλία έξω από το κανάλι (μεγάλο μέρος των καλλιτεχνών έχει ήδη κλειστεί, ενώ έχουν γίνει και οργανωτικά βήματα στον τεχνικό τομέα). Εκτιμήθηκε ότι η συνυπογραφή-συνδιοργάνωση θα μας βοηθούσε όλους, τόσο στους "επιμέρους" αγώνες μας, όσο και συνολικά σαν ΜΜΕ διότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενικευμένη. Μέχρι την Κυριακή θα έχει μορφοποιηθεί το κάλεσμα από τους εργαζόμενους του ALTER σε κάποιο αφισάκι, ώστε να προστεθούν και χώροι που απουσίαζαν (πχ δημοτικά ραδιόφωνα, ΑΠΕ, ιδωιωτικά ΜΜΕ όπου έχουν γίνει απολύσεις), αλλά και να έχει κλείσει το καλλιτεχνικό μέρος. Από τους συμμετέχοντες από την ΕΡΤ, ενημερώσαμε ότι νωρίτερα την Πέμπτη έχουμε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, χωρίς αυτό να είναι ανταγωνιστικό προς τη συναυλία, στην οποία μπορούμε να πάμε μαζικά αμέσως μετά, ή να κάνουμε και κατανομές, ώστε να υπάρχει σταθερά κάποια ομάδα από εμάς, αν η εξέλιξη στη Βουλή πάει σε μάκρος. Eκτιμήθηκε ότι η συντονισμένη κινητοποίηση εργαζομένων στα ΜΜΕ, την ίδια ημέρα, δημιουργεί συνθήκες ανάδειξης των προβλημάτων μας και μεγιστοποίηση της πίεσης.
Εκφράστηκε η πρόταση των συναδέλφων από άλλους χώρους προς την πλευρά μας και αφού είχαμε ενημερώσει, για το ποιός είναι ο προβληματισμός και οι αποφάσεις της συνέλευσης των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ για το θέμα των εξαιρέσεων, να εξαιρεθεί η μετάδοση της συναυλίας (που θα έχει και κάποιους χαιρετισμούς από τους χώρους που βρίσκονται σε κινητοποίηση, ενδεχομένως και από εργαζόμενους εκτός ΜΜΕ) με τη λογική ότι δεν αποτελεί εξαίρεση με τις μορφές, οι οποίες μας προβληματίζουν (πχ κοινοβουλευτικές, κυβερνητικές, αθλητικές δραστηριότητες), αλλά αποτελεί ένα είδος "απεργιακού δελτίου". Σας το μεταφέρουμε και αναμένουμε απαντήσεις. Από τη συνάντηση της Παρασκευής βγήκε επιτροπή από όλους τους χώρους που συμμετείχαν (και συμμετέχουμε και εμείς) που θα τρέξει το θέμα της συναυλίας. Να τονίσουμε ότι δεν συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και την συντονιστική της συναυλίας μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και συνάδελφοι διοικητικοί και τεχνικοί.
Επίσης θα τους μεταφέρουμε την εμπειρία μας στο θέμα της μετάδοσης της συναυλίας μέσω ίντερνετ.
Από την πλευρά των εργαζομένων του ALTER, οι όποιες επικοινωνίες γίνονται με το συνάδελφο Γ. Φιλιππάκη που έχει και το γενικό συντονισμό. Από την ΕΡΤ στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σωτήρης Δαματόπουλος, Θόδωρος Βαρίκος και Νάσος Μπράτσος.
Η διακίνηση του υλικού που θα προκύψει από τους συναδέλφους του ALTER θα γίνει με πρωτοβουλία του κάθε χώρου στις δράσεις του και με κάθε δυνατό τρόπο (e-mail, δελτία Τύπου, χρήση ιστοσελίδων, κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου