Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Koινός αγώνας σε όλα τα ΜΜΕ


Επίσκεψη στο ALTER πραγματοποίησαν διοικήσεις κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΦΕ, ΠΟΕΣΥ) και με σύντομους χαιρετισμούς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους. Ακολούθως πήραν το λόγο εργαζόμενοι από Ελευθεροτυπία, ΕΡΤ, Ξένιο, εφημ. Μακεδονία Θεσσαλονίκης, απολυμένοι από το Έθνος, όπου επίσης τόνισαν το ενιαίο του αγώνα, ζητώντας κλιμάκωση, ενώ μίλησαν και κάτοικοι της περιοχής που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Μετά την επίσκεψη των κλαδικών σωματείων, έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη συναυλία της 15 Δεκέμβρη, για την οποία το μεσημέρι της Δευτέρας, θα υπάρχει έτοιμο και το σχετικό υλικό.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης (ΑΠΕ, ΕΡΤ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Δημοτικά Ραδιόφωνα ) που εδώ και καιρό αγωνίζονται ενάντια στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου – βαθμολογίου, την εργασιακή εφεδρεία και τους συμβασιούχους.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία του Τύπου έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα εισπρακτικής πολιτικής και οριζοντίων περικοπών των κυβερνήσεων. Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων του Τύπου , εγγυάται την ίδια ελευθερία του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου