Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ











Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Ψηφίσαμε για μια ακόμα φορά την συνέχιση του αγώνα μας και την κλιμάκωση των

Κινητοποιήσεων , με απεργίες διαρκείας έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ θα

πραγματοποιήσουμε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2.00μμ στο

κτήριο της ΕΡΤ.





Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης και ενώ βρισκόμαστε σε 20ημερο συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μάθαμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση μετέδιδε την συνέντευξη του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, που συνιστά προφανώς δημοσιογραφικό προιόν .

Μετά από ομόφωνη απόφαση όλοι οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στην συνέλευση απαίτησαν την διακοπή της μετάδοσης, με την μαζική τους παρουσία στη ροή του προγράμματος.



Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε ότι αναμένει την δέσμευση – έστω και προφορική-

των αρμόδιων Υπουργών και της Βουλής, ότι θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδος η τροπολογία για την επίλυση των προβλημάτων μας από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, δέχεται να ενταχθεί η τροπολογία που αφορά τα αιτήματά μας, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου του ,που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη. Αναμένουμε και την δέσμευση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, ότι θα ψηφιστεί η τροπολογία για να λύσουμε την απεργία μας.



Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των Βουλευτών, που ξεπερνούν τους 130, που κατέθεσαν την τροπολογία με την οποία ουσιαστικά κατοχυρώνεται η δημοσιογραφική λειτουργία στα δημόσια μέσα.



Ο αγώνας μας έχει κόστος, προσωπικό- οικονομικό- αλλά και επαγγελματικό. Είμαστε μάχιμοι δημοσιογράφοι και θέλουμε να είμαστε στη πρώτη γραμμή της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Με τις κινητοποιήσεις μας υπερασπιζόμαστε και περιφρουρούμε όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα , αλλά και του άγρια δοκιμαζόμενου ευρύτερου κλάδου μας, καθώς και την επαγγελματική μας ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ , την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.





Οι εκπρόσωποι



Νίκος Γρυλλάκης

Βασιλεία Ζερβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου