Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ενημερώσεις από την ΠΟΕΣΥ


Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)  
 Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2011 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 Η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ κρίνοντας ιδιαιτέρως κρίσιμη την προσεχή εβδομάδα για την τύχη της επίμαχης τροπολογίας, που αφορά στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης αποφάσισε:

-Την κήρυξη στα Δημόσια Μέσα όλης της χώρας (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας) 24ωρων κυλιόμενων απεργιών από τις 6πμ της Τρίτης 13.12.2011 έως τις 6 πμ της Παρασκευής 16.12.2011

-και τη διοργάνωση πανελλαδικής συγκέντρωσης όλων των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το Κοινοβούλιο, την ώρα που θα συζητείται στην Ολομέλεια η επίμαχη τροπολογία. 
 Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων και των Σωματείων τους απέφερε τους πρώτους καρπούς. Η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Bουλή και προσυπέγραψαν περισσότεροι από 150 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΣΥ, της ΔΗΜΑΡ, είναι η τροπολογία που επεξεργάστηκε η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Κάθε αρμόδιος υπουργός οφείλει να εκτιμήσει τη βούληση όλων των κομμάτων και να συμβάλλει στην υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει άμεσα δεκτές τις προτάσεις των εργαζομένων, υιοθετώντας τις χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις.

Εάν ο υπουργός Οικονομικών δεσμευθεί για την υιοθέτηση της τροπολογίας, οι Ομοσπονδίες θα επανεξετάσουν άμεσα τη συνέχιση ή τη λήξη των κινητοποιήσεων.  
 Με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε: 
 · Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της Ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των Δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. 
 · Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων 
 · Να προστατευθεί το Δημόσιο Αγαθό της Ενημέρωσης  
 · Να καταργηθεί ο νόμος της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο που οδηγεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
 Καλούμε όλες τις Ενώσεις-μέλη της ΠΟΕΣΥ να συμβάλλουν στην επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. 
 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

2)ΠΟΕΣΥ: ομόφωνη στήριξη κινητοποιήσεων για την ακτοπλοΐα και 3.000 ευρώ στους απεργούς χαλυβουργούς


1)ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών συλλόγων και άλλων φορέων του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), καθώς και ναυτεργατικών σωματείων, που διαμαρτύρονται για την αποδρομολόγηση πλοίων νέας τεχνολογίας και την επαναδρομολόγηση 40χρονων και ανασφαλών πλοίων στη γραμμή, που οδήγησε την τοπική κοινωνία να θρηνήσει δεκάδες νεκρούς, από το ναυάγιο του Express Samina.
2)Απεργοί Χαλυβουργίας
Ψήφισμα συμπαράστασης, αλλά και οικονομική ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στη συνεδρίασή του το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.
Άλλες ενημερώσεις  Συνολική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τα ανοιχτά εργασιακά μέτωπα (ανάμεσά τους και τα δημόσια ΜΜΕ), θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Ομοίως θα υπάρξει ενημέρωση για θέματα καταστατικού και δουλειάς για τα ιντερνετικά ΜΜΕ, που ήταν τα κύρια θέματα της συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, το Σάββατο 10 Δεκέμβρη. Αύριο Κυριακή, στις 7μμ, μέλη Δ.Σ. από κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, θα επισκεφτούν το ALTER, ενώ στις 8.30μμ θα συναντηθεί η επιτροπή οργάνωσης της συναυλίας, που υπενθυμίζουμε συνυπογράφεται από όσους χώρους των ΜΜΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Γενική συνέλευση πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τρίτης, οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου