Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΕ για τη διακοπή της μετάδοσης της συνέντευξης Λουκά Παπαδήμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του (Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. Ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις συναντήσεις του και τις επαφές στελεχών της ΕΡΤ με την πολιτική ηγεσία, καθώς και με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.
2. Συζήτησε το θέμα της διακοπής της απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).
3. Συζήτησε το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΕΡΤ και τις επιπτώσεις τους στη λειτουργία και τη δημόσια εικόνα της εταιρείας. Το Δ.Σ. αποφάσισε να ασκηθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακυρώσεως των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου έως και τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου.

4. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα της μετάδοσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ στην Αμερική και για τους χειρισμούς που έγιναν, μετά από προγενέστερη απόφαση.
5. Ενέκρινε την καταβολή ποσού 15.000 ευρώ στην «Εστία Υπαλλήλων ΕΡΤ Α.Ε.» για αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων, που θα δοθούν σε παιδιά υπαλλήλων της εταιρείας.
6. Ενημερώθηκε για την πορεία των διεργασιών που αφορούν στη συμμετοχή της ΕΡΤ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2012.
7. Ενέκρινε την τροποποίηση του μαθηματικού τύπου σχετικά με την ανάδειξη μειοδότη στον «Διαγωνισμό για προμήθεια διαλογικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας (SMS) και υπηρεσιών ψηφιακών γραφικών του τύπου generated digital signance and broadcast graphics».
8. Ενέκρινε την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων καλλιτεχνικού πατινάζ από την EBU – UER για την περίοδο 2011 – 2015. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 70.000 ευρώ.
9. Ενέκρινε τη σύσταση Νομικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. Σημειώνεται ότι το Νομικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα αποτελείται από έξι πρόσωπα – τρία προερχόμενα από τον πανεπιστημιακό χώρο, δύο από τον χώρο της δικαστικής πρακτικής και τον Νομικό Σύμβουλο και προϊστάμενο της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της εταιρείας.
10. Ενέκρινε τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την ενοικίαση μονοκάμερων Τ/Ο συνεργείων ENG DVCPRO 25 και 50 – DIGITAL BETA. Η συγκεκριμένη σύμβαση θα έχει διάρκεια ενός έτους, με δικαίωμα παράτασης για ακόμα ένα έτος, εφόσον το επιθυμεί η ΕΡΤ Α.Ε.
11. Ενέκρινε την καταβολή εύλογης αμοιβής (βάσει του άρθρου 49 Ν.2121/1993) στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης «GRAMMO», «ΕΡΑΤΩ» και «ΑΠΟΛΛΩΝ», για την περίοδο 2010 - 2012.
12. Ενέκρινε την αντικατάσταση επτά (7) διοριστέων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, λόγω μη αποδοχής της πρόσληψής τους ή παραίτησης.
13. Ενημερώθηκε από το μέλος του Δ.Σ. (εκπρόσωπο των εργαζομένων) κ. Αρ. Κοντιζά σχετικά με τη συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη.

.....................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου