Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ενημερώθηκαν από τη συντονιστική επιτροπή των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, η οποία συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός αναγνώρισε ως δίκαιο το αίτημα της μη υπαγωγής μας στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο παρέπεμψε, ωστόσο, στον αρμόδιο υπουργό Παντελή Καψή ώστε, εάν υπάρξει πρωθυπουργική έγκριση, να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή.

Εκτιμούμε ότι σ΄αυτή την κρίσιμη - για τη διεκδίκησή μας - στιγμή, οι κινητοποιήσεις μας αποτελούν τον, πλέον, ισχυρό μοχλό πίεσης και ως εκ τούτου καλούμε τις ενώσεις μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΠΟΕΣΥ,ΕΠΗΕΑ) να καλύψουν την απόφασή μας για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή 9/12. Γίνεται αντιλητπό ότι λόγω της κρισιμότητας των ημερών δε μπορούμε να δεχθούμε οποιασδήποτε μορφής παρελκυστική τακτική και σε μία τέτοια περίπτωση δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Ζητάμε, επίσης, να υπάρξει γραπτή απόφαση της ΕΣΗΕΑ ότι, κατά τις ημέρες της απεργίας, δε θα καλύπτεται δημοσιογραφικά κανένα θέμα και, ως εκ τούτου, δε θα δίνεται καμία άδεια εξαίρεσης.

Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους απεργούς της «Ελευθεροτυπίας» και του ALTER. Οι εξελίξεις τόσο στα συγκεκριμένα μέσα όσο και στα υπόλοιπα ιδιωτικά ΜΜΕ (με τις εκβιαστικές μειώσεις μισθών, απολύσεις κλπ) καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον Τύπο και, κατά συνέπεια, τη σημασία που έχει ο αγώνας στα δημόσια ΜΜΕ για ολόκληρο τον κλάδο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων,Νίκος Γρυλλάκης

Βασιλεία Ζερβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου