Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ
Αγ. Παρασκευή 16-12-2011

Κατά την σημερινή γενική συνέλευση τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και παράλληλα να διαπραγματευτούν με την ηγεσία της Κυβέρνησης για τα θέματα των αιτημάτων τους, που παρά τις προηγούμενες πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις , συνεχίζουν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο.

-Συγκεκριμένα, η Συνέλευση ψήφησε:
- Νέα μορφή κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου , τις ώρες 13.00-16.00 και 18-22.00, έως το Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Θεωρούμε ότι το διάστημα αυτό είναι αρκετό ώστε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης ,αρμόδιων Υπουργών με τα Σωματεία μας ΕΣΗΕΑ- ΠΟΕΣΥ προκειμένου να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματά μας,
που αφορούν, τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, την εφεδρεία, τους συμβασιούχους και το μισθολόγιό μας.
Εάν έως την 7 Ιανουαρίου δεν υπάρξει αποτέλεσμα, από τις διαπραγματεύσεις, η Συνέλευση αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με απεργίες διαρκείας., τις οποίες ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να τις εγκρίνει και να τις προκηρύξει με τις νόμιμες διαδικασίες.


-Παράλληλα η εκλεγμένη Επιτροπή ,θα συνεχίσει τις επαφές και την ενημέρωση των κομμάτων και του πολιτικού κόσμου σχετικά με τα αιτήματά μας και την κατάθεση τροπολογίας σε νόμο της Βουλής.

-Η Γενική Συνέλευση επαναδιατυπώνει το αίτημά της, να ερευνήσει η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, ποιος δημοσιογράφος/οι, έδωσε/σαν εντολή, εν ώρα απεργίας, να βγει στον αέρα δημοσιογραφικό προϊόν με την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, την οποία συνόδευαν τίτλοι και υπότιτλοι, που μόνο ένας δημοσιογράφος θα μπορούσε να τους διατυπώσει.

-Επίσης αποφασίστηκε να γίνει από κοινού την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, Γενική Συνέλευση με όλα τα Δημόσια Μέσα ενημέρωσης , προκειμένου να αποφασίσουμε την δράση και τις κινητοποιήσεις μας.
Η ώρα και ο τόπος θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ενημερώσουμε εκ νέου.


Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ
Βασιλεία Ζερβού
Νίκος Γρυλλάκης

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος17/12/11 16:12

  Πρόκειται για "απάτη". Δεν είναι αυτή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ακολουθεί η επιστολή προς την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του ραδιοφώνου.

  "Αγαπητή Βασιλεία

  Το κείμενο που μας έστειλες σαν απόφαση (βλ. συν.) συνιστά ακρωτηριασμό και υφαρπαγή της πραγματικής απόφασης της Συνέλευσης.
  Πρόκειται για αθλιότητα. Αποτελεί πραξικόπημα.
  Άλλα αποφασίσαμε όσον αφορά και το σκεπτικό και το δια ταύτα. Επιπλέον, δε συζητήσαμε καν για τις ώρες των στάσεων εργασίας και πολύ περισσότερο δεν αποφασίσαμε 7ωρες στάσεις έως τις 7 Ιανουαρίου!!
  Όποιοι/ες παραχάραξαν τις αποφάσεις είναι υπόλογοι/ες.
  Απαιτείται εδώ και τώρα ανασκευή. Αλλιώς να συγκληθεί -αμέσως- νέα Γενική Συνέλευση.
  Αν αυτό δεν γίνει η Συνέλευση θα συγκληθεί "από τα κάτω".

  ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
  Φτάνει πια!


  17/12/11 "

  ΑπάντησηΔιαγραφή