Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση Δημοσιογράφων ΕΡΤ 12/11ου

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ η όποια συνήλθε σήμερα 12-Νοεμβρίου 2012, συζήτησε και αποφάσισε:
Συνέχιση των κοινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας, αύριο Τρίτη 13/11ου 2100 με 2400,
 Τετάρτη και Πέμπτη 0700 με 1000.
Επίσης κανονίστηκε για αύριο στις 1100  συνάντηση  των εκπροσώπων και της  επιτροπής που εκλέχτηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης, για όλα τα θέματα που αφορουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 


Κυρίαρχο αίτημα στον αγώνα μας είναι να αντικρούουμε κάθε  άμεση ή έμμεση επιχείρηση λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθεροτυπίας. Παραμένουμε σταθεροί σε μια ακηδεμόνευτη ΕΡΤ
Διεκδικούμε:


       -Αξιοπρεπή ασφάλιση με υγιή Ταμεία στα οποία να υπάρχει εγγύηση του κράτους και να είναι διασφαλισμένες οι εισφορές και των εργοδοτών. Το δεδομένο είναι ότι εξαιρείται μεν σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά σύντομα η κυβέρνηση και αφού  «βάφτισε» το αγγελιόσημο κοινωνικό πόρο, θα επανέλθει –όπως η ίδια επισήμως δήλωσε- με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα «αφαιρεθεί» το αγγελιόσημο από το Ταμείο, αφήνοντάς τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς χρηματοδότη.
-        Ζητούμε, σε συντονισμό με τα Σωματεία μας (ΠΟΕΣΥ – ΕΣΗΕΑ), εγρήγορση όλων των εργαζομένων στο χώρου του Τύπου για να αποτρέψουμε αυτόν τον σχεδιασμό.
-        Προτείνουμε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στον ΕΔΟΕΑΠ.

       -        Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ ακυρώνοντας τα δρομολογημένα σχέδια για κατάργηση του                      
           θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.  Η υπογραφή ΣΣΕ δεν αποτρέπει μόνο νέες          
           περικοπές στους μισθούς, αλλά κατοχυρώνει και τη φυσιογνωμία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ. 

      -   Ζητούμε άμεση και σαφή απάντηση για το ακριβές ύψος της μισθοδοσίας             
           των εργαζομένων , όπως περιγράφεται στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.-        Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη όλων των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ.

-        Είμαστε αντίθετοι σε οποιονδήποτε σχεδιασμό στοχεύει, με την επαναφορά των συμβάσεων έργου στην ΕΡΤ, να μας διαχωρίσει σε «εργολάβους» και απλούς εργαζόμενους. Επιμένουμε ότι είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται δεκάδες σύμβουλοι και δημοσιογράφοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους.

     
 - Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως "δούρειο ίππο" τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Επιμένουμε: 
       στην άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση”. Θα μας βρει αντίθετους κάθε σκέψη να «παγώσει» η πρωινή ενημέρωση κάτι που εξυπηρετεί τους ιδιώτες καναλάρχες.


Ζητάμε από τα Σωματεία μας ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ τη στήριξη των αιτημάτων μας και την κήρυξη των στάσεων εργασίας. Και επιπλέον  μία στάση εργασίας την Παρασκευή 14:00 17:00 για να πραγματοποιηθεί η ΓΣ των Δημοσιογράφων ΕΡΤ.

Η Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου