Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΣΗΕΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΤΣΙΜΗ

 
 
02 Νοεμβρίου 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιου Λιάτσου να απομακρύνει τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση». Επίσης, θεωρεί, τουλάχιστον, ατυχή τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου, για «διατεταγμένη υπηρεσία» των δημοσιογράφων της εκπομπής.
Οι κ.κ. Αιμίλιος Λίατσος και Νίκος Σίμος, ως δημοσιογράφοι γνωρίζουν, ότι βασική αρχή του Δημοσιογραφικού Κώδικα Δεοντολογίας είναι η κατοχύρωση της ελευθερίας της πληροφόρησης και της έκφρασης. Είναι η αυτονομία και η αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου καθώς και η θωράκιση της ελευθεροτυπίας, που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στην κοινωνία.
Την αρχή αυτή υπηρέτησαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Αντίθετα οι κ.κ. Λιάτσος και Σίμος εκτελώντας αυτοί διατεταγμένη, από εκείνους που τους διόρισαν, υπηρεσία επιχείρησαν τη χειραγώγηση της ελευθερίας της έκφρασης και γνώμης αναπαράγοντας και εφαρμόζοντας πρακτικές άλλων χρόνων. Επιχείρησαν, δηλαδή, να επιβάλλουν την άποψη, που θεωρεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ απλούς ιμάντες μεταβίβασης των εντολών τους και υποχρεωτικά «συμμορφούμενους προς τας υποδείξεις».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου