Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μαθήματα … δημοκρατίας από τη διοίκηση της ΕΡΤ


Μαθήματα … δημοκρατίας από τη διοίκηση της ΕΡΤ
αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ
Μαθήματα δημοκρατίας αποφάσισε να δώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Ν. Σίμος με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής». Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σίμος προΐσταται μιας δημόσιας τηλεόρασης όπου τον τελευταίο καιρό κόβονται σκηνές από ξένες σειρές μυθοπλασίας εξ αιτίας του «ομοφυλοφιλικού περιεχομένου» και παρουσιαστές από ενημερωτικές εκπομπές επειδή έκαναν ανώδυνα σχόλια για κάποιον υπουργό.

Στο άρθρο του ο κ. Σίμος ανακηρύσσει τους δύο παρουσιαστές της «Πρωινής Ενημέρωσης» ως δημοσιογραφικά «ανεπαρκείς» που καταπατούν «κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αντικειμενικότητας», ενώ δεν κάνει ουδεμία αναφορά στο μίνι σκάνδαλο που προκάλεσε το κόψιμο του φιλιού από τη σειρά «Ο Πύργος του Ντάουντον».  

Ο κ. Σίμος έχει ενοχληθεί, όχι επειδή ο οργανισμός τον οποίο διοικεί πέφτει κάθε λίγο και λιγάκι σε παγίδες που στήνουν τα ίδια τα στελέχη του, αλλά επειδή έχουν πληθύνει τα σχόλια «περί ελευθεροτυπίας, λογοκρισίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς».

Μάλιστα, αποδίδει τα σχόλια αυτά στο γεγονός ότι η «έννοια της δημοκρατίας ξεχείλωσε, κυριολεκτικά, στη Μεταπολίτευση επειδή ο πολιτικός κόσμος είχε παρασυρθεί στη μονοσήμαντη συμπλεγματική προσπάθεια να αποκαταστήσει τις τρωθείσες από δικτατορίες και προδικτατορικές αυθαιρεσίες, δημοκρατικές δομές της πολιτείας».

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνει ο κ. Σίμος, «οι δημοκρατικές έννοιες έγιναν άλλοθι για να πατήσει επάνω τους η ασυδοσία, και να δακτυλοδεικτούνται ως ένοχοι αυταρχικής συμπεριφοράς όσοι ήθελαν απλή εφαρμογή των δημοκρατικών κανόνων».

Και καταλήγει λέγοντας ότι για όλα αυτά φταίει η Αριστερά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όσον αφορά τη δημόσια τηλεόραση, την οποία επικαλούνται όλοι ως κηδεμόνες της, εξαιτίας του ανταποδοτικού τέλους, ίση μεταχείριση έχουν ζητήσει όλα τα άλλα κόμματα, πλην ενός! Το οποίο προφανώς και δεν είχε ανάγκη να υποβάλει τέτοιο αίτημα διότι περίσσευε η δημοσιογραφική κολακεία προς αυτό. Και ο νοών νοείτω...».

Εντάξει, είναι κατανοητό να ρίχνουν οι έλληνες πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων το φταίξιμο για τα δεινά του τόπου στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον τελευταίο καιρό καταγράφει άνοδο στις δημοσκοπήσεις.

Αλλά το να αποδίδει ένας δημόσιος υπάλληλος την δικαιολογημένη αντίδραση απέναντι στα λάθη των υφισταμένων του στον ΣΥΡΙΖΑ και το μεταπολιτευτικό ξεχείλωμα της δημοκρατίας ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία.
Ίσως πριν καλέσει τους υφισταμένους του να σοβαρευτούν ο κ. Σίμος θα έπρεπε να σοβαρευτεί ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου