Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕΣΥ:Συνεχίζουμε με νέα 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ

Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στη σημερινή του συνεδρίαση, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ, αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία, από αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 06.00πμ έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 06.00πμ.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει δυσαρέσκεια για την απαξίωση που επέδειξαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, αγνοώντας την πρόσκληση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα να προσέλθουν στα γραφεία μας για να συζητήσουμε τα θέματα για τα οποία απεργούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Εκτός από τη φυσική τους απουσία δεν καταδέχθηκαν να κάνουν έστω και ένα τηλεφώνημα. Η στάση τους αυτή είναι αποκαλυπτική και των προθέσεών τους.
Διεκδικούμε:
- Αξιοπρεπή ασφάλιση με υγιή Ταμεία στα οποία να υπάρχει εγγύηση του κράτους και να είναι διασφαλισμένες οι εισφορές και των εργοδοτών. Η ρύθμιση που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο αναφέρει:  «Τα εν λόγω Ταµεία θα τύχουν αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης στο άµεσο µέλλον προκειµένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος χρηµατοδότησής τους, ιδίως µέσω της κατάργησης τυχόν προβλεπόμενων κοινωνικών πόρων». Η είδηση δεν είναι ότι εξαιρείται ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά ότι θα καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι, δηλαδή το αγγελιόσημο.
- Ελευθεροτυπία και πολυφωνία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση” Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη. Η λογοκρισία δε μπορεί να βαφτίζεται τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.
- Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.
- Να μας ενημερώσουν για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ. Αρνούμαστε τη συνέχιση της εργασίας τους στην ΕΡΤ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη όλων. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται δεκάδες σύμβουλοι και δημοσιογράφοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνονται συμβασιούχοι στο όνομα του εξορθολογισμού.
- Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως "δούρειο ίππο" τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
- Να αξιοποιηθεί η περιουσία της ΕΡΤ. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σχέδιο παραχώρησης ή εκποίησης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1. Αν το τολμήσουν, θα μας βρουν απέναντί τους.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου