Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Παράνομες μεταβιβάσεις τίτλων από τον Όμιλο Λυμπέρη- 48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου (12 -13/11/2012)


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2012    


Παράνομες μεταβιβάσεις τίτλων από τον Όμιλο Λυμπέρη-
48ωρη απεργία σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου (12 -13/11/2012)

Ο Όμιλος Λυμπέρη με μια ηλεκτρονική επιστολή προς τους εργαζόμενούς του ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του έτσι απλά, χωρίς καμιά εξασφάλιση για τις οφειλές του, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και με δήθεν δραματικούς τόνους. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι ( μισθωτοί,  αμειβόμενοι με ΔΠΥ) που είχαν απομείνει στον Όμιλο και δούλευαν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες, αφού είχαν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές αποδοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν εξαναγκαστεί παράνομα σε εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας  και όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες που έχουν σωρευμένες οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ, αντί για μια οποιαδήποτε διαβεβαίωση, εισέπραξαν φληναφήματα περί «τιμωρίας από τις τράπεζες» λες και είναι μέτοχοι που ενημερώνονται για την πορεία των επενδύσεών τους.
Η αποκάλυψη των ήδη ειλημμένων αποφάσεων, με τη σχεδιασμένη από καιρό μεταβίβαση τίτλων και εργασιών σε «τρίτες» εταιρείες αποδεικνύουν ότι οι εκκλήσεις του παρελθόντος, οι διαβεβαιώσεις και τα αλλεπάλληλα σχέδια αποτελούσαν απλά «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων και σκόπιμο αποπροσανατολισμό. 
Οι Ενώσεις του Τύπου καταγγέλλουν ως παρελκυστική την τακτική των ιδιοκτητών του Ομίλου, καταδικάζουν την άρνησή τους να έρθουν σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και διακηρύσσουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν τετελεσμένα.
Η μεταβίβαση τίτλων παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και την προσωρινή διαταγή που έχουν κερδίσει για μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σχεδίαζαν από καιρό την «απόδραση» από το κτίριο στο Κορωπί για να βρεθούν ενδεχομένως  πίσω από τα διάδοχα σχήματα.
Οι Ενώσεις επίσης καταγγέλλουν την συμπαιγνία μεταξύ των εργοδοτών των ΜΜΕ, οι οποίοι επιδεικνύοντας πρωτοφανή «αλληλεγγύη» σπεύδουν να στηρίξουν την αυθαιρεσία της οικογένειας Λυμπέρη. Ο Όμιλος Φιλιππόπουλου προσφέροντας στέγη για την εγκατάσταση κάποιων από τους τίτλους που ανήκουν στις εκδόσεις Λυμπέρη και η παντελώς άγνωστη Alpha Publishing που είχε συσταθεί πριν από 8 μήνες (συμφερόντων Κοντομηνά) προσφέροντας το κατάλληλο εταιρικό κέλυφος για να συνεχιστεί η απλήρωτη εκδοτική δραστηριότητα. Ακόμη και οι ελάχιστοι από τους εργαζόμενους του Ομίλου που κλήθηκαν να εργαστούν στους τίτλους που μεταφέρθηκαν υπό το «νέο σχήμα», επιλέχτηκαν από την ίδια την κ. Μακρή - Λυμπέρη, η οποία έχει εγκατασταθεί σε κτίριο του κ. Φιλιππόπουλου. 
Μάλιστα εξαναγκάστηκαν να αποποιηθούν δικαιωμάτων  τους, ενώ εγκαταστάθηκαν σε νέα διεύθυνση χωρίς να έχουν λάβει καμιά εργασιακή διασφάλιση.
Οι Ενώσεις του Τύπου είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δικαιώματα των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο νομικό και συνδικαλιστικό μέσο κατά όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται με την οικογένεια Λυμπέρη.
Ζητάμε να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταβίβασης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβάλουν την τήρηση της νομιμότητας και των δικαστικών αποφάσεων. 
Καλούμε επίσης τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Εργασίας και το ΙΚΑ να ελέγξουν τη νομιμότητα των κινήσεων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ιδιαίτερα καλούμε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει τις τεράστιες οφειλές των Εκδόσεων Λυμπέρη προς το ταμείο που υπερβαίνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.
Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων κατά οποιασδήποτε τρίτης εταιρείας εμφανίζεται ως διάδοχος ή συνεχιστής των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.


Για όλους τους παραπάνω λόγους οι Ενώσεις κηρύσσουν 48ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2012 σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη και καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο συγκρότημα του Κορωπίου τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Οι Ενώσεις καλούν όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Όμιλο Λυμπέρη, αλλά και σε κάθε συνδεδεμένη εταιρεία (Τεχνικές Εκδόσεις, Δέσμη κ.λπ.) να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους και να μη δεχτούν να λειτουργήσει άλλη μια πειρατική επιχείρηση στα ΜΜΕ με τον ιδρώτα και τον κόπο εκατοντάδων συναδέλφων.
 

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου