Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε μέχρι την σίγουρη τελική νίκη του κλάδου μας», επεσήμαναν οι Γιαννιώτες δημοσιογράφοι στον Περιφερειάρχη κ. Ηλία Θεοδωρίδη  στην σημερινή ολιγόωρη «ειρηνική κατάληψη » της Αποκεντρωμένης  Περιφέρειας Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στα Γιάννινα. Στον κ. Θεοδωρίδη, που εκπροσωπεί και την κυβέρνηση,  ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν Γιώργος Κυρούσης, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΜΜΕ και εστίασε στην τωρινή τακτική της κυβέρνησης για ένταξη των Ταμείων Υγείας των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΠΥ, κάτι που πλήττει άμεσα το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τις συντάξεις των συναδέλφων.
« Καταγράφονται τακτικές που δεν τις τολμούν ούτε ολοκληρωτικά καθεστώτα…», επεσήμανε ο κ. Κυρούσης και συνέχισε: «Ήλθε το πρωτοφανές «κούρεμα» στις καταθέσεις  του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και όχι σε ομόλογα που αυθαίρετα τις μετέτρεψε σε ομόλογα η Τράπεζα της Ελλάδος εν αγνοία μας. Οι δημοσιογράφοι μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τεράστια ποσά από τα αποθεματικά των Ταμείων τους. . Προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη και θα δικαιωθούμε γιατί πρόκειται για καθαρά  ληστρική ενέργεια. Τώρα έβαλαν στο στόχαστρό τους τις περιουσίες των Ταμείων. Κι όλα αυτά, όταν από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν  ζητήθηκε ούτε προβλέπεται χρηματοδότηση έστω και ενός  ευρώ προς τα δημοσιογραφικά Ταμεία…».
Στον κ. Θεοδωρίδη επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΠΗΝ, και δεσμεύτηκε ότι μαζί με εισηγητικό σημείωμα δικό του θα προωθηθεί στην κυβέρνηση. Στην διαλογική συζήτησε που είχε με τους συναδέλφους, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για καταφανή αδικία, και εξέφρασε την συμπαράστασή του, αλλά και την ελπίδα ότι τελικά τα δημοσιογραφικά Ταμεία θα εξαιρεθούν αφού αυτό υποδεικνύει και η απλή λογική και δεν θα υποστούν επιπλέον πλήγματα.
Τέλος του επισημάνθηκε να διαβιβάσει στην κυβέρνηση, ότι οι δημοσιογράφοι και της Περιφέρειας, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και δεν θα ανεχθούν καμιά αρνητική κίνηση κατά του κλάδου, που επιπλέον πλήττεται από την ανεργία και την συνεχή απώλεια εισοδήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου