Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΝΙΚΟΥ ΤΕΛΛΗ


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, κ. Νίκος Τέλλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη θέση που διατύπωσε για το θέμα της εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και της προσωρινής απομάκρυνσης των παρουσιαστών της, κ.κ. Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που διεξήχθη σήμερα εκτός ημερησίας διατάξεως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας:
«Κατ' αρχήν δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής. Κανόνες οι οποίοι, μεταξύ των άλλων, επιβάλλουν τόσο την επαρκή διασταύρωση των μεταδιδόμενων πληροφοριών όσο και το να δίδεται η δυνατότητα δημοσιοποίησης των απόψεων όλων των, κάθε φορά, εμπλεκομένων. Από την άλλη μεριά, πάντως, παίρνοντας υπόψη ότι:
- α) μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές της και
- β) εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση,
θεωρώ επιβεβλημένο τις επόμενες κιόλας ημέρες να υπάρξει επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου