Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε εγρήγορση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤΑγ. Παρασκευή 13/11/2012                                        ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κατέκτησαν:
-         Την επιστροφή στο ενημερωτικό πρόγραμμα της «Πρωινής Ενημέρωσης» με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη.
-         Τις προφορικές δεσμεύσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ και της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης για την υιοθέτηση των βασικών αιτημάτων του αγώνα μας. Συγκεκριμένα:
Η Διοίκηση της ΕΡΤ, δια του διευθύνοντος Συμβούλου Νίκου Σίμου και η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, δια του Αιμίλιου Λιάτσου δήλωσαν  προς την Συντονιστική Επιτροπή των δ/φων και των θεσμικών εκπροσώπων των δ/φων «έτοιμοι να υπογράψουν» Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΕΣΗΕΑ.
Επίσης, δήλωσαν ότι στηρίζουν το αίτημα των εργαζομένων για την άμεση προώθηση  νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.  Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα δήλωσαν ότι συμπορεύονται με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των Σωματείων μας και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έδωσαν και για το μειωμένο προϋπολογισμό μισθοδοσίας της ΕΡΤ, όπως ψηφίστηκε από την Βουλή, σημειώνοντας ότι στην πρόθεσή τους είναι να μην υπάρξουν και νέες περικοπές ή απολύσεις εργαζομένων.
Διατυπώθηκε ρητή δέσμευση για την παύση, από το 2013 κάθε εξωτερικής ή μικτής παραγωγής  στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Ωστόσο, στο ενημερωτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν υπήρξε δέσμευση για καθολικό «πάγωμα» μικτών και εξωτερικών παραγωγών.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έπειτα από αυτές τις εξελίξεις αναμένουν δείγμα γραφής των αγαστών προθέσεων της Διοίκησης της ΕΡΤ και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει με τη στήριξη της ΠΟΕΣΥ έως και την Πέμπτη 15/11/2012.
Ταυτόχρονα καλούν αύριο κιόλας τη Διοίκηση της ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή ΣΣΕ, που εκκρεμεί από το 2008. Καλούν, επίσης τη Διοίκηση της ΕΡΤ να προχωρήσει έμπρακτα μαζί με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ σε συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία για την άμεση κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας που αφορά τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου.

Να οριστεί συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΡΤ με αποκλειστικό αντικείμενο περαιτέρω διευκρινήσεις για τις μικτές και εξωτερικές παραγωγές.
Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Νέα Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ την επόμενη Παρασκευή 23/11/2012 το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι
Νίκος Γρυλάκης
Βασιλεία Ζερβού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου