Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κι οι φλύαρες μαριονέτες


Απάντηση - καταπέλτης στον Ν. Σίμο από τον πρόεδρο της ΕΡΤ
Με αφορμή επικριτικό σχολιασμό του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου πάνω σε όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, ο τελευταίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τού απαντά τα εξής:
Ο κ. Σίμος αδικεί κατάφωρα τόσο τις προθέσεις και τη διαλλακτική στάση μου όσο και την εν γένει προσωπικότητά μου με το σχόλιό του. Εκτός αυτού, παρερμηνεύει και τη δήλωσή μου: Η απλή ανάγνωση του κειμένου της –και όχι οποιωνδήποτε δημοσιογραφικών σχολίων ή αναφορών επ' αυτής- αρκεί, για να αντιληφθεί κανείς ότι με την ανακοίνωσή μου δεν προσπάθησα να «δεσμεύσω εκ προοιμίου» ή πόσο μάλλον να «χειραγωγήσω» τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, αφού σε αυτήν αρκούμαι απλώς να δημοσιοποιήσω τη θέση που εγώ προσωπικώς διατύπωσα για το εν λόγω θέμα στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο.
Και βέβαια, έκρινα αναγκαίο να δημοσιοποιήσω τη θέση μου αυτή για ένα θέμα που έχει θεσμικές προεκτάσεις μείζονος σημασίας, για δύο λόγους: Πρώτον και κυρίως, γιατί θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό θα βοηθούσα στο να ξεπεράσει η ΕΡΤ μια κρίση στον τομέα της ενημέρωσης η οποία, εάν συνεχισθεί, είναι ικανή να πλήξει την αξιοπιστία της. Κάτι, που αναμφίβολα είναι το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Και δεύτερον, για να μπορώ να κοιτώ τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους μου στα μάτια.
Απάντηση - καταπέλτης στον Ν. Σίμο από τον πρόεδρο της ΕΡΤ
΄Οσο για τον διατυπωθέντα υπαινιγμό ότι τάχα επιδιώκω να καταστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ μαριονέτα  απλά εκπλήσσομαι και συνάμα επισημαίνω: Με το να διατυπώνεις τη γνώμη σου – και μάλιστα μετά από ημέρες, περιμένοντας να συνεδριάσει πρώτα το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι προσπαθείς να το προκαταλάβεις- για ένα σοβαρό θέμα που ευλόγως απασχολεί την κοινή γνώμη (και την εταιρεία της οποίας είσαι πρόεδρος), δεν αποδεικνύει ότι σου αρέσουν οι μαριονέτες  Κάθε άλλο. Άλλωστε, οι μαριονέτες είναι σιωπηλές. Ακόμη και όταν δεν πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου