Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3 ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ3
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη  Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο συνάντησε  στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ3 και του επέδωσε επιστολή με την οποία του ζητά να ασκήσει την επιρροή του προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, για να αναθεωρήσουν την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ζήτησαν από τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας να επισημάνει προς τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες να μην συνεργήσουν στον περαιτέρω ακρωτηριασμό της επικοινωνίας των Αποδήμων με τη Μητέρα-Πατρίδα.
Ο κ. Βαρθολομαίος, αφού παρέλαβε την επιστολή των εργαζομένων της ΕΡΤ3, αναφέρθηκε με θερμά λόγια  σε παλαιότερες τηλεοπτικές καλύψεις της ΕΡΤ3, από το Πατριαρχείο στο Φανάρι και την Παναγία Σουμελά του Πόντου, οι οποίες υπήρξαν ιστορικοί σταθμοί στην τηλεοπτική πορεία  του Τρίτου Καναλιού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία των Εργαζομένων της ΕΡΤ3  συνάντησε και ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κο Δημήτριο και τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κο Άνθιμο. Οι δύο ιεράρχες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ3, αποδίδοντας τα εύσημα για την ποιότητα του προγράμματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου