Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δυσκολεύεται η κυβέρνηση να βρει κατηγορία για τη βίαιη εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ


Ο αρμόδιος υφυπουργός Δ.Τ Παντελής Καψής προετοίμασε το κλίμα για τη βίαιη εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στη Βουλή, απαντώντας στην ερώτηση των "32" βουλευτών της Ν.Δ.  «Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποδοθεί το κτήριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση συλλογικά», είπε. Επανέλαβε πως  η τηλεοπτική κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ είναι «μείζον ζήτημα» και «δεν θα είναι δυνατή αν δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή». (στο tvxs όλη η απάντηση του)
Από την απάντηση του προκύπτει πως προετοιμάζεται η κυβερνητική απόφαση για τη βίαιη εκκένωση του ραδιομεγάρου, πράγμα που αναμένουν και στην Αγία Παρασκευή. Το μόνο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι πως δύσκολα στοιχειοθετείται κατηγορία για εισαγγελική παρέμβαση. Το γιατί εξηγείται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην απάντηση που έδωσαν στον Παντελή Καψή, τον οποίο χαρακτηρίζουν "δολιοφθορέα της αλήθειας". Για αυτό και οι κυβερνητικοί με πολιτικές κραυγές και απόκρυψη των αληθινών στοιχείων της υπόθεσης, προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα εναντίον της ΕΡΤ και των συνδικαλιστών. Αλλά δεν τους βγαίνει.
Η κυβέρνηση δεν έδωσε τις αποζημιώσεις στους "απολυμένους", άρα δεν υπάρχουν απολύσεις και οι εργαζόμενοι δικαίως βρίσκονται στο χώρο της εργασίας τους. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ. Και στο τέλος επαναλαμβάνουν πως είναι έτοιμοι να καλύψουν την Ελληνική Προεδρία για να μη γίνει η χώρα ρεζίλι!

Ολόκληρη η απάντηση των εργαζομένων στον Παντελή Καψή.
Ο κ. Καψής συνεχίζει να βαδίζει τον ολισθηρό δρόμο που του έχουν χαράξει, εθελοτυφλώντας μπροστά στην πραγματικότητα και ξεχνώντας τα όσα ο ίδιος είπε πριν μια εβδομάδα στο συνέδριο της EBU. Η απόπειρα για μαύρο στην ΕΡΤ είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το περί δικαίου αίσθημα, την θέληση των Ελλήνων και της παγκόσμιας κοινότητας. Η αναγκαιότητα της λειτουργίας της ΕΡΤ είναι πανθομολογούμενη και οι σπασμωδικές κινήσεις για το αντίθετο αλλά και η εμμονή του ειδικού διαχειριστή και του Π. Καψή να διορθώσουν ένα μεγάλο λάθος με αλυσίδα νέων λαθών, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να μεγαλώνουν τα αδιέξοδα σε βάρος του ΄Ελληνα πολίτη και του κρατικού προϋπολογισμού .

Σε σχέση με τις υποχρεώσεις της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, εταιρείες παραγωγής , κλπ) η ευθύνη για τη μη εκπλήρωση βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Σε όλες τις συναντήσεις με τον κ. Καψή και εξωδίκως από τις 16 Ιουλίου έχουμε ζητήσει να έρθουν να παραλάβουν όλα τα στοιχεία που σήμερα υποστηρίζουν ότι τους λείπουν. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι τα στοιχεία τα έχουν και δεν τα χρησιμοποιούν γιατί έτσι τους βολεύει προκειμένου να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους και να λοιδορούν τον αγώνα των εργαζομένων επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τους θέσουν απέναντί μας κοινωνικές ομάδες και επαγγελματίες.

Για τα πνευματικά δικαιώματα, είναι γνωστό ότι δεκάδες δημιουργοί έχουν παραχωρήσει έργα τους, πάνω στα οποία έχουν αποκλειστικά δικαιώματα οι ίδιοι, στο αυτοδύναμο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Αντιθέτως είναι δεκάδες οι διαμαρτυρίες δημιουργών και τα εξώδικα εναντίον της ΔΤ που εκπροσωπεί ο κ. Καψής, με τα όποια ζητούν να μην προβάλλονται τα έργα τους. Οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός γνωρίζουν ποιοι τηρούν τη νομιμότητα και ποιοι την καταπατούν σε καθημερινή βάση.

Οι μόνες δολιοφθορές στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ είναι αυτές που προκάλεσαν οι ιδιώτες τεχνικοί που πραγματοποιούν καταδρομικές επιχειρήσεις στα βουνά της Ελλάδας κατ' εντολήν του Υπ. Οικονομικών. Ο κ. Καψής επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εξακολουθεί να βλέπει μαύρο στις οθόνες του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επί 4 και πλέον μήνες, περιφρουρούν και διαφυλάττουν την δημόσια περιουσία των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Ο Π. Καψής είναι ο δολιοφθορέας της αλήθειας διαχρονικά.

Όσο για τον μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΤ δεν αποτελεί παρά άλλη μια παραδοχή του ότι η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν εγκληματικό λάθος και δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη από την ομολογημένη πλέον αδυναμία να καλύψει η ΔΤ την Ελληνική προεδρεία της ΕΕ.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας να την καλύψουμε εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, για να μη γίνει για άλλη μια φορά η χώρα διεθνώς ρεζίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου