Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

“Να σταματήσει ο Π. Καψής να παίζει με τις λέξεις”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ
Ο Παντελής Καψής ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού, παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11 ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ.
Είπε συγκεκριμένα : «Αυτή τη στιγμή είναι όμηροι 1.200 εργαζόμενοι λόγω της κατάληψης στην Αγία Παρασκευή και σε αυτό οφείλεται το ότι είναι υποδεέστερο το πρόγραμμα. Πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις για τη νέα τηλεόραση. Αν η ΔΤ δεν μπει στο Ραδιομέγαρο, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην κάλυψη της Προεδρίας» .
Ο κ. Καψής προφανώς αναφέρεται στους «προκριθέντες» ενδιαφερόμενους να εργαστούν στη μεταβατική ΔΤ, τους οποίους δεν έχει βεβαίως προσλάβει, όπως τους είχε υποσχεθεί, και συνεπώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν καταστήσει ομήρους. Ομήρους σε έναν ανήθικο πολιτικό σχεδιασμό πρόκλησης «εμφυλίου» μεταξύ των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τον κ. Καψή να σταματήσει να παίζει με τις λέξεις, να διασπά και να απειλεί τους εργαζόμενους. Αν θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΨΗ:
Για μία ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ παραποιεί την πραγματικότητα. Ουδέποτε είπα ότι το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι υποδεέστερο του προγράμματος των καταληψιών. Άλλωστε, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ας διαβάσουν καλύτερα τις δηλώσεις μου και να μη στηρίζονται στην παραπληροφόρηση των blogs.
Όσο για τα υπόλοιπα, αυτά έχουν απαντηθεί κατ΄επανάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου