Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στο ΠαΣοΚ οφείλεται η αναβολή της συζήτησης της ΠΝΠ για την ΕΡΤ και την κατάργηση - συγχώνευση των δημοσίων φορέωνΠίσω από την απόφαση για την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, κρύβεται η άρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον Real Fm, το ΠΑΣΟΚ
αρνείται να επικυρώσει την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2012, όταν έφυγε από την κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης, αντιδρώντας για την απόφαση για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ έμεινε υπό τον όρο ότι δεν θα ψηφιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
         
Η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να εγκρίνει τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παρακολούθηση καταδίκων και υποδίκων που αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα.
Τα θέματα που προέβλεπε η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) γενικότερα για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, θα τα εξετάσει η Βουλή «σε άλλο χρόνο», όπως δήλωσε ο βουλευτής και Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. 
Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα συζητηθεί την Τετάρτη στην επιτροπή της Βουλής το θέμα της ΕΡΤ και η ΠΝΠ που προέβλεπε ότι με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών ή φορέων.
Η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Ιουνίου του 2013 και στη βάση αυτής στηρίχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε.
Το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ανακοίνωσε ότι «η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα γίνει αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου