Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κυβερνητική δέσμευση εκκένωσης της ΕΡΤ μέχρι τέλος ΟκτωβρίουΣτη δέσμευση πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκεύη θα έχει αδειάσει από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας φέρεται να προχώρησε κυβερνητικό στέλεχος.Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκεύη, ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής από κοινού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή για την ΕΡΤ κ. Μάναλη συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο των Εξωτερικών με στόχο να υπάρξει μια πρώτη αποτύπωση των αναγκών και των ζητουμένων για την καλύτερη δυνατή κάλυψη της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης από πλευράς Ελλάδος.
Η ανάληψη της προεδρίας ξεκινάει την 01/01/2014 και όπως κατέστησαν σαφές οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΔΤ που παραβρέθηκαν στη συνάντηση απαιτείται ένα διάστημα δυο μηνών για να διαχειριστούν το στήσιμο του εξοπλισμού της ΕΡΤ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τεχνικές απαιτήσεις της προεδρίας.
"Εφόσον οι εγκαταστάσεις δεν ανακτηθούν τότε το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο" αφού θα χρειαστεί να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες δορυφορικής μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος και δίνοντας ένα παράδειγμα ανέφεραν ό,τι "μιλάμε για δεκάδες εκατομύρια ευρώ".
Με εξαίρεση τον κ. Καψή ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην κουβέντα με τα στελέχη του ΥΠΕΞ, τα άλλα μέλη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και ασχολούνται με τα ραδιοτηλεοπτικά δεν συνεισέφεραν το ελάχιστο στην κουβέντα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Αν η παραπάνω δεσμεύση υλοποιηθεί τότε θα πρέπει να αναμένεται σύντομα και το τέλος της εκπομπής των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι οποίοι από τις 11 του Ιούνη δεν έχουν σταματήσει την εκπομπή και την παραγωγή προγράμματος.
Με ποιό τρόπο θα διακοπή η μετάδοση και θα εκκενωθεί το κτίριο παραμένει ερωτηματικό – δεν έγινε καμία τέτοιου είδους αναφορά στην εν λόγω σύσκεψη.

Επίσης με ερωτηματικό παραμένει και η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ.
Το μόνο βέβαιο είναι πως, οι ρυθμοί προόδου στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά θυμίζουν ταχύτητες Γκίκα Μάναλη. Του στελέχους που δήλωνε πως δεν πήγε στην ΕΡΤ για να την κλείσει. Αν τώρα ο ίδιος άνθρωπος είναι αυτός που θα ανοίξει και τη ΝΕΡΙΤ, μένει να μάθουμε πότε συνταξιοδοτείται για να εικάσουμε το πότε θα βάλει και τις υπογραφές που απαιτούνται για να κινηθούν τα πράγματα.

Πάνος Χαρίτος 
Δημοσιογράφος ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου