Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ…

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και τη ρύθμιση του νέου φορέα αποδοκιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση και συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και για δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφύγει να τοποθετηθεί απέναντι στο «μαύρο» της ΕΡΤ.
«Η στάση αυτή των δυο κυβερνητικών εταίρων απαξιώνει τις ήδη τραυματισμένες διαδικασίες του κοινοβουλίου και αποκαλύπτει την πολιτική υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ που έσκιζε ‘τα ιμάτιά του’ όταν η κυβέρνηση κατέβαζε τα ρολά στην δημόσια ραδιοτηλεόραση», αναφέρει ο Π.Σκουρλέτης και προσθέτει:
«Η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και τάξη επιβάλλουν την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, καθώς και την άμεση συζήτηση στη Βουλή της ΠΝΠ που έριξε ‘το μαύρο στην ΕΡΤ’ και των προτάσεων νόμου που είχαν κατατεθεί για την ακύρωση των συνεπειών της».
Την ίδια ώρα, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων πως «Όσοι νομοθετικοί ελιγμοί και να γίνουν από τους κυβερνητικούς εταίρους σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ζήτημα θα παραμένει ανοικτό και θα χρεώνει τα κόμματα και ένα έκαστον των βουλευτών»
«Η Βουλή οφείλει να κυρώσει ή να απορρίψει την ΠΝΠ. Η καταληκτική ημερομηνία (18/10/13) είναι υποχρεωτική.
Η ΔΗΜΑΡ ζητά να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης αυτής και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάργηση της ΕΡΤ.
Η ΔΗΜΑΡ καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν την μεθόδευση μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι την στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της.
Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να κρυφτούν πίσω από τις συνταγματικές προθεσμίες προσπαθώντας να ”περισώσουν” την υπογραφή και την πολιτική τους αξιοπιστία, θα έχουν ακέραια την ευθύνη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου