Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Αγ, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2012

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ η όποια συνήλθε σήμερα συζήτησε και αποφάσισε:

-Κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως  και την Κυριακή , ημέρα ψήφισης του Προυπολογισμού.
Σημείο καμπής η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου που εκποιεί  τα Ταμεία των δημοσιογράφων.
Κυρίαρχο αίτημα στον αγώνα μας είναι να αντικρούουμε κάθε  άμεση ή έμμεση επιχείρηση λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθεροτυπίας. Παραμένουμε σταθεροί σε μια ακηδεμόνευτη ΕΡΤ.
-Επιμένουμε να ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις για :
α. Τι ακριβώς σημαίνουν τα 33 εκατομμύρια μείον στον Προυπολογισμό της ΕΡΤ που αφορά τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Σηματοδοτεί νέες  περικοπές στους μισθούς μας ή μαζικές απολύσεις των δημοσιογράφων  αορίστου και ορισμένου χρόνου;
β. Ποια ακριβώς είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΕΡΤ για εξωτερικές και μεικτές παραγωγές  καθώς και για την πρακτική πρόσληψης συμβασιούχων με δελτίο παροχής Υπηρεσιών;
γ. Τι θα γίνει με τους συναδέλφους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που η σύμβασή τους λήγει τους επόμενους μήνες;
-Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μην δοθεί καμία εξαίρεση δημοσιογραφικής ενημερωτικής εκπομπής στην ΝΕΤ ,ΝΕΤFM, ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
-Αποφάσισε επίσης με πλειοψηφία την συγκρότηση Συντονικής Επιτροπής Αγώνα, η οποία σε συμπόρευση με τα Σωματεία μας  και τους εκπροσώπους εξουσιοδοτείται από τη Γ.Σ να αναλάβει τον  συντονισμό των ενεργειών για την προώθηση των αιτημάτων μας.

Η επιτροπή αποτελείται από τους ,Βασιλεια Ζερβού ,Νίκος Γρυλλακη, Γιάννης Χριστάκος, Χρύσα Ρουμελιώτη, Αναστασία Ζήγου, Αλκη Πασαλίδη, Γιώργο Παπαζαχαρίου, Σωτήρη Δαματόπουλο. Ορίσαμε ημέρα Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη  8 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο.

Η Γενική Συνέλευση



1 σχόλιο:

  1. Για να σοβαρευτούμε...Όχι και γενική συνέλευση! Συνέλευση πολυκατοικίας με νοματαίους. Γιατί στην ΕΡΤ δεν εργάζονται μόνο 60-70 δημοσιογράφοι (έτσι δεν είναι;) Καλύτερα θα ήτανε να λέγατε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν ακριβέστερο "επαναστάτες" μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή