Σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, στις 21.15 το ΤΡΙΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ από τη Βιέννη θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της Κυριακής. Τρεις νέοι ταλαντούχοι και πολυβραβευμένοι μουσικοί, έρχονται από τη Βιέννη, θέλοντας να υποστηρίξουν θερμά, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.
Το τρίο εγχόρδων, το αποτελούν
η Ελληνίδα Λουκία Λουλάκη στο βιολοντσέλο,
η Πολωνή Magdalena Wieckowska στο βιολί
και ο Ισπανός Damian Posse στο κόντρα μπάσο.
Πρόγραμμα: Michael Haydn, divertimento in c major Vittorio Monti, czardas Διασκευή Γ. Εμφιετζή
Στις 22.00 θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Sugartown-Οι Γαμπροί", του Κίμωνα Τσακίρη, το οποίο απέσπασε το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ και βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006.
Το θέμα της είχε ήδη κάνει τον γύρο των media ως είδηση προτού καν γυριστεί: Η Ζαχάρω, το χωριό της Ηλείας, πρωταγωνίστησε σε ένα πρωτότυπο ρομάντζο. Ο δήμαρχος της Ζαχάρως, ο Πανταζής Χρονόπουλος, εκλέχτηκε το 2002 υποσχόμενος, μεταξύ άλλων ότι θα βρει γυναίκες στους πολλούς ανύπαντρους άντρες του χωριού. Η υπόσχεση έμοιαζε με ανέκδοτο αλλά ο δήμαρχος σοβαρολογούσε. Κατηγορώντας τις Ελληνίδες ότι δε θέλουν να ζήσουν στη Ζαχάρω και ισχυριζόμενος ότι θέλει να σώσει τον ελληνισμό, υποσχέθηκε ότι θα φέρει γυναίκες από την Ουκρανία. Η υπόσχεση έδωσε δημοσιότητα στον ίδιο και τη Ζαχάρω, γέννησε ελπίδες σε κάποιους εργένηδες του χωριού, προκάλεσε τα πυρά της αντιπολίτευσης όπως και το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη.
Το περίφημο ταξίδι στην Ουκρανία έγινε αφορμή να εκφραστούν αντιπαραθέσεις, ελπίδες, κρυμμένα συναισθήματα, πολιτικός λαϊκισμός, αλλά και οικονομικά κίνητρα για τους μεσάζοντες αυτού του περίεργου συνοικέσιου: Από το γραφείο που θα οργάνωνε το ταξίδι, το οποίο άλλαζε διαρκώς προορισμούς μέχρι να καταλήξει στη Ρωσία, τον από μηχανής Έλληνα επιχειρηματία με δραστηριότητες στη Ρωσία, μέχρι τον ρώσο ιερέα που μεσολαβεί για τη συνάντηση των Ελλήνων με τις υποψήφιες νύφες για δικό του όφελος. Η λοξή ματιά του σκηνοθέτη ισορροπεί ανάμεσα στο φαιδρό της υπόθεσης, στη δύσκολη καθημερινότητα της ζωής στο χωριό, στον λαϊκισμό του ντόπιου πολιτικάντη και στις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων σαν κι αυτούς που περνούν κάθε μέρα από δίπλα μας.