Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

H κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στην ΕΡΤ, παγιδεύοντας και την EBU

H κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στην ΕΡΤ, παγιδεύοντας και την EBU – Οργανώνουν την άμυνά τους οι εργαζόμενοι

Έπειτα από την παγίδα των αιτήσεων για τα μεταβατικά μορφώματα τύπου ΔΤ που έστησε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ορισμένοι εκ των οποίων «τσίμπησαν» στο δόλωμα, τώρα επιχειρείται να παγιδευτεί και η ΕBU, η Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεόρασης. Υπό το πρόσχημα ότι το πανάθλιο κατασκεύασμα ΔΤ θα εκπέμψει ενημερωτικές εκπομπές, η κυβέρνηση αποπειράται να σύρει την EBU στη διακοπή της πολύτιμης βοήθειας που προσέφερε έως τώρα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προσφέροντάς τους δορυφορική υποστήριξη στην εκπομπή προγράμματος που δεν σταμάτησε ποτέ από τότε που έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ. Έτσι, από την Τετάρτη 21 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα 19/8 η Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεόρασης, θα διακόψει την παροχή της τεχνικής βοήθειας για τη μετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.  Σύμφωνα με την EBU, η διακοπή του σήματος θα γίνει από τις 9 το πρωί της Τετάρτης.
Από τις 12 Ιουνίου έως τώρα, η ΕΒU πραγματοποίησε 8,5 εκατ. ζωντανές μεταδόσεις σε 4,4 εκατ. ώρες. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. μοναδικοί χρήστες παρακολούθησαν τις εκπομπές της ΕΡΤ διαδικτυακά. Η EBU είχε διαμαρτυρηθεί εντόνως για τη φίμωση της ΕΡΤ αλλά τώρα, έπειτα από «διαβεβαιώσεις» των ανθρώπων που έκλεισαν την ΕΡΤ, φαίνεται να παγιδεύεται στον ιστό μιας κυβέρνησης που καταρρέει.  
Στο άκουσμα της είδησης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πανικοβλήθηκαν και οργάνωσαν ήδη την άμυνά τους για να αντεπεξέλθουν στη νέα κατάσταση. Το «μεταβατικό» έτσι κι αλλιώς καταρρέει πριν καν λειτουργήσει κανονικά, ο «αξιοκρατικός» κατά τα άλλα διαγωνισμός έχει καταντήσει περίγελος, δύο μέλη του λεγόμενου «εποπτικού συμβουλίου» φέρονται έτοιμα να παραιτηθούν πριν καν αναλάβουν τα ¨καθήκοντά» τους και οι σχεδιασμοί για συνέχιση εκπομπής προγράμματος από την πραγματική δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας που ακούει στο όνομα ΕΡΤ είναι έτοιμοι. Γι’ αυτό, μην μασάτε. Το νου σας, στα κτίρια και στους ανθρώπους τους!
Ήδη το «The Press Project» ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του τα εξής:
«Mπορεί η EBU να σταματάει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ την Τετάρτη, το The Press Project όμως όχι. Μετά την ανακοίνωση για τη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ από την EBU, το www.thepressproject.gr , αποφάσισε να συνεχίσει τη μετάδοση του προγράμματος με δικά του μέσα, όπως είχε κάνει ήδη από τoβράδυ της 11ης Ιουνίου 2013. Οι 2.500.000 χρήστες του διαδικτύου, που μέχρι σήμερα είχαν πρόσβαση στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, της ΕΤ3 και της ΕΡΑ μέσω του www.thepressproject.gr θα συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα το σήμα και μετά την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ημερομηνία που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU, θα σταματήσει τη μετάδοση της ΕΡΤ τόσο μέσω δορυφόρου, όσο και μέσω internet. Παράλληλα,το www.thepressproject.gr , δίνει τη δυνατότητα σε όποιο site ή blog ενδιαφέρεται να μεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ, να ενσωματώσει ελεύθερα τον κώδικα του player στις σελίδες του. Οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που επιθυμούν να μεταδίδουν το σήμα των ΕΡΤ και ΕΡΑ σε υψηλή ανάλυση, μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στοe-mail:info@thepressproject.gr «.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου