Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πάλι καλά! Της Φανής Τουπαλγίκη


Tην εποχή  της μεγάλης ύφεσης και της ακόμη μεγαλύτερης ανεργίας στη χώρα μας ευτυχώς, συνάδελφοι, που η κυβέρνηση μας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε μια θέση εποχικού διμηνίτη! Πάλι καλά!
Η κυβέρνηση αφού συκοφάντησε (μαζί με πολλούς βουλευτές της και ανθρώπους των παρασκηνίων) με τον πιο χυδαίο τρόπο την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της, αποφάσισε να μας  προικοδοτήσει όλους οριζοντίως και καθέτως με πρόσθετη προϋπηρεσία 20 μηνών (σύμφωνα με το δικό της σύστημα μοριοδότησης) αγνοώντας επιδεικτικά την πραγματική μας  προϋπηρεσία και τα ουσιαστικά μας προσόντα εκλιπαρώντας από μας μια δήλωση άφεσης των αμαρτιών της. Πάλι καλά, συνάδελφοι! Θα μπορούσε να μας αποκλείσει ως άχρηστους και διεφθαρμένους ενώ αυτή μας δίνει σοβαρό προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους αιτούντες! Μας κλείνει το μάτι και μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια μοιάζει να ψιθυρίζει...
Η κυβέρνηση ζητάει να αποδεχθούμε με την υπογραφή μας την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ιδού η εξυγάνση της δημόσιας τηλεόρασης στην οποία μας καλεί να συμμετέχουμε ενεργά! Πάλι καλά, συνάδελφοι! Θα βγάλουμε έτσι από πάνω μας τη ρετσινιά των ιερών αγελάδων. Βουτήξτε, μας λέει, στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και θα γίνετε κανονικές αναλώσιμες αγελάδες...
Η κυβέρνηση σε ζοφερούς καιρούς προσφέρει μια κάποια αχνή ελπίδα φωτός σε όλους εμάς τους απολυμένους της ΕΡΤ. Στην τελευταία παράγραφο της δεύτερης προκήρυξης των θέσεων εργασίας διευκρινίζει ότι όλοι όσοι κάνουμε αίτηση θα μπούμε σε μια “δεξαμενή διαθέσιμων”. Από εκεί  θα επιλέγουν κάποιοι (άγνωστο ακόμα ποιοί) κάθε φορά όσους χρειάζονται. Οπότε, συνάδελφε, μην ανησυχείς. Ακόμα και αν δεν είσαι στην αρχική ομάδα των τυχερών, κάτι θα γίνει! Θα δεις!  Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα από άχρηστο να σε προβιβάζουν σε διαθέσιμο! Πάλι καλά!
Η καλύτερη όμως προσφορά της κυβέρνησης στους ανθρώπους της ΕΡΤ, είναι ότι μας έβγαλε από τη ρουτίνα μιας δημόσιας τηλεόρασης, που άλλοτε σε πρώτη και άλλοτε σε τελευταία ανάλυση  υπηρετεί την αναπαραγωγή του κοινωνικοπολιτικού συστήματος. Μας προσφέρει  πλέον την ευκαιρία να τεθούμε επειγόντως στην υπηρεσία  του σκληρού πυρήνα του πολιτικού συστήματος, που μάχεται για τη σωτηρία του και κατ' επέκταση για τη σωτηρία της χώρας, του Υπουργείου Οικονομικών. Αν κάποτε σε άλλους καιρούς πήραν πάνω τους την υπόθεση της σωτηρίας της χώρας οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΥΕΝΕΔ φτιάχθηκε  για να την υπηρετεί, μοιάζει περίεργο που οι ιθύνοντες κάπως καθυστέρησαν να φτιάξουν μια ανάλογη τηλεοπτική μονάδα του σύγχρονου ηγετικού φορέα της εθνικής ημών σωτηρίας, του Υπουργείου Οικονομικών. Πάλι καλά!
Φανταστείτε, συνάδελφοι, να χρειαζόταν να εκτελούμε διαταγές του επιτελείου του στρατιωτικού διοικητή και όχι του ειδικού διαχειριστή!
Φανή Τουπαλγίκη, σεναριογράφος – παραγωγός ντοκιμαντέρ της ΕΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου