Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Η Κερκόπορτα και ο συμβολικός αριθμός 1453


Τις προκηρύξεις για τις θέσεις εργασίας στον μεταβατικό φορέα σχολιάζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της να τους διασπάσει, επιλέγοντας τον συμβολικό αριθμό των 1453 θέσεων για να ανοίξει την… Κερκόπορτα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της να διασπάσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αφού έδωσε 24ωρη παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τις 589 θέσεις που είχε προκηρύξει (ποια άραγε η αναγκαιότητα της παράτασης;…) δημοσιοποίησε την προκήρυξη άλλων 1453 θέσεων, δίνοντας προθεσμία ως τις 9 Αυγούστου για ένα νέο γύρο εκβιασμού των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Δεν θα σταθούμε τόσο στον αφανισμό όλων των Περιφερειακών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ που προκύπτει από τους «τελικούς» σχεδιασμούς του Γκίκα Μάναλη και του Υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων του «εποχικού» προσωπικού με δίμηνη σύμβαση. Επί του παρόντος θα σταθούμε μόνο στην τελευταία πρόταση της νέας προκήρυξης, που αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης:
«Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνεται σταδιακώς, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων των Ραδιομεγάρων Αγ. Παρασκευής και Θεσσαλονίκης».
Προφανώς γι’ αυτό επιλέχθηκε ο συμβολικός αριθμός των 1453 θέσεων με τις οποίες η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ανοίξει την Κερκόπορτα της ΕΡΤ. Ο «μεταβατικός φορέας» είναι ένα  νομικά ανυπόστατο μόρφωμα. Η μόνη πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό, διαδικτυακό και πολιτιστικό πρόγραμμα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της.
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για τη συμπληρωματική προκήρυξη και την παράταση που δόθηκε για την πρώτη έως και το Σάββατο (3/8).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου