Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μιχαλίτσης: Μετακυλίουν το κόστος της ψηφιακής στους πολίτες.

Διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr ότι στα 45 εκατ. ευρώ υπολογίζει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν πολίτες κυρίως της περιφέρειας και ακριτικών περιοχών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης. 
 Στη συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr ο κ. Μιχαλίτσης τονίζει ότι ενώ το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο πάροχος, όπως προκύπτει από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 από τα 600 σημεία εκπομπής. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ν. Μιχαλίτση στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
-Κύριε Μιχαλίτση, σύμφωνα με το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 σημεία εκπομπής. Πόσα σημεία εκπομπής χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη της χώρας;
Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν 600 σημεία εκπομπής.
-Και ποιο είναι το κόστος για τις εγκαταστάσεις των αναμεταδοτών σε κάθε σημείο.
Με δεδομένο ότι απαιτείται η εγκατάσταση έξι πομπών σε κάθε σημείο, υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ ανά σημείο
-Δηλαδή, μιλάμε για περίπου 45 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των δήμων;
Πράγματι αυτό είναι το κόστος το οποίο ενώ έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του παρόχου θα μετακυλιστεί στου πολίτες μέσω των δήμων.  
Και μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή πολίτες, κυρίως, της περιφέρειας;
Μιλάμε κυρίως για πολίτες της περιφέρειας και βασικά απομακρυσμένων-ακριτικών περιοχών . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου